Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA NA PETOM KONGRESU SINDIKATA METALACA I RUDARA REPUBLIKE SRPSKE
SLOGA NA PETOM KONGRESU SINDIKATA METALACA I RUDARA REPUBLIKE SRPSKE

SLOGA NA PETOM KONGRESU SINDIKATA METALACA I RUDARA REPUBLIKE SRPSKE

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, i potpredsednik Milan Petrić, danas su u fabrici reznog alata u Trebinju bili gosti Petog kongresa Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske.

Obrad Belenzada

Obrad Belenzada

Za predsednika ovog sindikata, koji deluje u sastavu Konfederacije sindikata Republike Srpske ponovo je izabran Obrad Belenzada, koji je ujedno i predsednik Konfederacije i dugogodišnji  prijatelj Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Predsednik Belenzada na Kongresu zatražio da se metalskoj industriji vrati mesto koje joj pripada, i istakao da je danas položaj radnika Republike Srpske u ovom sektoru sve lošiji, da se smanjuje njihov broj i da se gase pojedina preduzeća. On je u ime sindikata zatražio promenu zakona o porezima, da se smanje porezi i doprinosi, uvedu veće  stimulacije u proizvodnji  i stvaranje nove vrednosti,  jer kako je istakao „država koja nema novu vrednost teško može opstati“.

Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović

Predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović

U svom obraćanju delegatima i gostima, predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović je istakao potrebu za još jačom saradnjom  između bratskih sindikata.

„Kao što kapital nema granica, tako i mi moramo da se za svoja prava i protiv neoliberalizma borimo zajednički, svim snagama i bez granica“, rekao je Veselinović.

Tokom Kongresa naši predstavnici su imali priliku da sa mnogim učesnicima i gostima razgovaraju i razmene mišljenja o mnogim temama, posebno o najavljenoj promeni našeg Zakona o radu.

Milan Petrić, Željko Veselinović i Mira Vasić

Milan Petrić, Željko Veselinović i Mira Vasić

U razgovoru sa Mirom Vasić, pomoćnikom ministra rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske,koja je imala prilike da razgovara i sa našim predstavnicima iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, saznali su da je i ona sama bila neprijatno iznenađena predlozima koje je tamo čula, što je na neki način još jedna potvrda da je predlog zakona više nego loš i da se protiv njegovog usvajanja po svaku cenu moramo složno i zajednički boriti.

 

I u  društvu  prijatelja - Složno!

I u društvu prijatelja – Složno!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, čestitaju Obradu Belenzadi na reizboru i zaključuju da je Kongres u Trebinju bila još jedna prilika da se naš sindikat vidi i razmeni iskustva sa dragim prijateljima iz Republike  Srpske, ali i Crne Gore koju je predstavljao Dragan Mijanović, predsednik Sindikata metalaca Crne Gore.

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top