Home » OBAVEŠTENJA » SLOGA NA PETOM KONGRESU SINDIKATA METALACA I RUDARA REPUBLIKE SRPSKE
Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović

SLOGA NA PETOM KONGRESU SINDIKATA METALACA I RUDARA REPUBLIKE SRPSKE

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, i potpredsednik Milan Petrić, danas su u fabrici reznog alata u Trebinju bili gosti Petog kongresa Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske.

Obrad Belenzada

Obrad Belenzada

Za predsednika ovog sindikata, koji deluje u sastavu Konfederacije sindikata Republike Srpske ponovo je izabran Obrad Belenzada, koji je ujedno i predsednik Konfederacije i dugogodišnji  prijatelj Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Predsednik Belenzada na Kongresu zatražio da se metalskoj industriji vrati mesto koje joj pripada, i istakao da je danas položaj radnika Republike Srpske u ovom sektoru sve lošiji, da se smanjuje njihov broj i da se gase pojedina preduzeća. On je u ime sindikata zatražio promenu zakona o porezima, da se smanje porezi i doprinosi, uvedu veće  stimulacije u proizvodnji  i stvaranje nove vrednosti,  jer kako je istakao „država koja nema novu vrednost teško može opstati“.

Predsednik USS "Sloga" Željko Veselinović

Predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović

U svom obraćanju delegatima i gostima, predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović je istakao potrebu za još jačom saradnjom  između bratskih sindikata.

„Kao što kapital nema granica, tako i mi moramo da se za svoja prava i protiv neoliberalizma borimo zajednički, svim snagama i bez granica“, rekao je Veselinović.

Tokom Kongresa naši predstavnici su imali priliku da sa mnogim učesnicima i gostima razgovaraju i razmene mišljenja o mnogim temama, posebno o najavljenoj promeni našeg Zakona o radu.

Milan Petrić, Željko Veselinović i Mira Vasić

Milan Petrić, Željko Veselinović i Mira Vasić

U razgovoru sa Mirom Vasić, pomoćnikom ministra rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske,koja je imala prilike da razgovara i sa našim predstavnicima iz Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, saznali su da je i ona sama bila neprijatno iznenađena predlozima koje je tamo čula, što je na neki način još jedna potvrda da je predlog zakona više nego loš i da se protiv njegovog usvajanja po svaku cenu moramo složno i zajednički boriti.

 

I u  društvu  prijatelja - Složno!

I u društvu prijatelja – Složno!

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, čestitaju Obradu Belenzadi na reizboru i zaključuju da je Kongres u Trebinju bila još jedna prilika da se naš sindikat vidi i razmeni iskustva sa dragim prijateljima iz Republike  Srpske, ali i Crne Gore koju je predstavljao Dragan Mijanović, predsednik Sindikata metalaca Crne Gore.

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content