Home » OBAVEŠTENJA » Sloga: Mobing u Fabrici kablova u Jagodini
Sloga: Mobing u Fabrici kablova u Jagodini

Sloga: Mobing u Fabrici kablova u Jagodini

Jagodina – Beograd, 23. avgust 2015. – Iako je poslodavac dužan da zaposlenom nadoknadi troškove prevoza na posao i sa posla u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju, bilo gradskom, prigradskom ili međugradskom prevozu, to se Fabrici kablova u Jagodini ignoriše.

CaptureZbog sve većih problema zaposlenih, izostanka reakcije reprezentativnih sindikata da ih zaštite, a u vezi putnih troškova koji se ne isplaćuju, socijalnog i penzijskog osiguranja – rukovodstvo našeg sindikata u fabrici kablova podnelo je nedavno nadležnoj inspekciji prijavu.

Umesto pozitivnog odgovora i rešavanja problema usledile su pretnje i mobing.

Sindikat se ignoriše, uskraćuju mu se tehnički uslovi za rad, ali i osnovne informacije bitne za status zaposlenih, kaže predsednik sindikata Sloga u Fabrici kablova Dragan Milanović.

Milanović napominje i da su sve češće pritužbe radnika na pritisak i mobing koji prema njima vrše rukovodioci koji zahtevaju slupu poslušnost, dok sa druge strane plate postaju sve manje i neredovnije.

Radnicima se duguju minimum tri zarade, ali veći je problem to što nemamo socijalno i što nam se ne uplaćuje penzijski staž, kaže MIlanović.

U narednom periodu uradićemo sve moguće da bismo popravili položaj radnika i nećemo odustati od zahteva da se radnicima isplaćuje naknada za prevoz, uplaćuje socijalno i penzijsko osiguranje.

Svu dokumentaciju, sve prijave koje smo predhodno uputili inspekciji dostavićemo centrali kako bi se izvršio uvid u stanje i preduzele adekvatne mere prema rukovodstvu fabrike, ističe Milanović.

On dodaje da, uprkos mobingu i šikani, poverenje u sindikat raste, i da je sve više onih koji se učlanjuju u Slogu koju vide i koju su prepoznali kao jedinu sindikalnu alternativu u Srbiji.

 

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top