Home » OBAVEŠTENJA » Lenji seljaci protiv vrednog Nemca?!

Lenji seljaci protiv vrednog Nemca?!

Izvor: vesti-online.com, 26. avgust 2015. – Na nemaran odnos države prema poljoprivrednim proizvođačima i čitavoj grani ukazuje i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović.

seljak– Nikom ne odgovara da radi 20 dana, jer tako ne može da preživi, pa je Vučićeva izjava netačna. Država mora da vodi računa o seljacima, da subvencioniše njihovu proizvodnju – ocenio je lider Sloge koja pod svojim okriljem ima i granski sindikat poljoprivrede.

On je dodao da je Vučićeva izjava štetna i pokazuje da država nema nameru da pomogne poljoprivrednim proizvođačima.

Tvrdnje o nebrizi države za seljake Veselinović je potkrepio činjenicom da je država zatvorila IMT i IMR, dve poslednje fabrike za proizvodnju poljoprivredne mehanizacije, dovodeći tako seljake u poziciju da kupuju mašine i traktore stranih kompanija.

– Koliko se u Srbiji kao poljoprivrednoj zemlji misli o razvoju te grane govori i to što vlast hoće da proda i PKB, koji je profitabilna poljoprivredna kompanija. Ne znam zašto to rade, možda da bi zemljište te firme otišlo Arapima – zaključio je Veselinović.

Opširnije na : vesti-online.com

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content