Home » OBAVEŠTENJA » Sloga će razgovarati sa Đilasom

Sloga će razgovarati sa Đilasom

Beograd, 12.01.2018. – Dragan Đilas, nekadašnji gradonačelnik Beograda obratio se Udruženim sindikatima Srbije “Sloga” za održavanje sastanka u toku naredne nedelje na kome bi kao kandidat za gradonačelnika na izborima koji slede izložio svoj program.

U dopisu upućenom sindikatu, naročiti akcenat se stavlja na nekadašnju dobru saradnju sa sindikalnim organizacijama i zaposlenima u gradskim preduzećima u periodu od 2008. do 2013. godine, uz podsećanje na kompaniju PKB koji je spašena od potpunog propadanja i čija je dobit u 2013-oj bila oko 20 miliona evra.

Kao izuzetno važan deo programa koji predstavlja, Đilas je naveo budući odnos prema gradskim preduzećima, kao i zaposlenima u ustanovama koje su pod gradom Beogradom.

“Program podrazumeva sprečavanje bilo kakve privatizacije gradskih komunalnih preduzeća i PKB-a, sprečavanje davanja na koncesiju ili preuzimanja poslova gradskih preduzeća kroz famozna javno privatna partnerstva, potpunu profesionalizaciju menadžmenta, podelu dela profita zaposlenima, mogućnost njihovog akcionarstva u kompanijama u kojima rade po modelu koji smo želeli da primenimo u PKB-u…”.

Gradski odbor Udruženih sindikata Srbije “Sloga” će prihvatiti razgovor, a o tačnom datumu i vremenu, kao i stavu sindikata javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*