Home » SAOPŠTENJA » Skandal za ostavke

Skandal za ostavke

Beograd, 07.07.2018. godine – Odbijanje aktuelne vlasti da u ime Srbije potpiše pakt o ekonomskim i socijalnim pravima je događaj koji bi u svakoj demokratski normalno uređenoj zemlji predstavljao prvorazredni skandal, ostavku Vlade i aktuelnog premijera.

To se, međutim, u Srbiji neće dogoditi jer je aktuelna Vlada na čelu sa premijerkom Brnabić najveći regionalni spin majstor u promovisanju demokratskih vrednosti, a u stvari ovakvim činjenjem ili ne činjenjem pokazuju svoje pravo lice kreiranja države kao jedne despotije okupirane od trenutno moćnih ljudi iz politike i tajkuna čiji je interes samo njihov lični kapital i ništa više.

Sprazum koji je Srbija odbila da potpiše lišava prava da žrtve, građane Srbije kojima se krše ekonomska i socijalnih prava, da nakon iscrpljivanja svih pravnih lekova u domaćem pravnom sistemu traže zaštitu i od Komiteta za ekonomska, socijalna i kulturna prava.

Ovo je direktno kršenje Ustava Srbije i diranje u temelje ljudskih vrednosti, prava i sloboda.

Premijerka Srbije Ana Brnabić koja poslednjih dana ne skida izveštačen osmeh sa lica očigledno nije informisana da su sporazum i ratifikacija tog dokumenta nezaobilazni demokratski pravni instrumenti za zaštitu ekonomskih, socijalnih i kulturnih prava, jer da je upoznata znala bi da ga je širom sveta potpisalo 45 zemalja članica UN, dok su ga 23 zemlje članice ratifikovale.

 

Informativna služba

 

..

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*