Home » OBAVEŠTENJA » Sram te bilo Orboviću, zar decu na ulicu?

Sram te bilo Orboviću, zar decu na ulicu?

Beograd, 8.7.2018.- Ovih dana je sudski izvršitelj po zahtevu Saveza samostalnih sindikata Srbije na čijem je čelu Ljubisav Orbović, zaštitnik radnika čija su lična sindikalna primanja prema sopstvenoj tvrdnji veća od 142 000 dinara, posle 73 godine izbacio na ulicu jedan od najpoznatijih srpskih ansambala iz Beograda „KUD Branko Cvetković“.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” se protive tome, podržavaju proteste kudovaca koji se gotovo svakog dana organizuju i pitaju predsednika sindikata, gumarskog stručnjaka Orbovića – da li zna šta radi?

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/kudcvetkovic/videos/10155716326383450/’ width=’700′]

Sloga ovim putem poručuje javnosti da će imovima koju lideri samostalnog sindikata krčme kad tad biti vraćena, odnosno plaćena iz džepova i lične imovine sindikalnih funkcionera SSSS.

Zgrada u ulici Miloša Pocerca iz koje je KUD izbačen,  kao i sve ostale zgrade širom Srbije nakon raspada socijalizma su pripale otimačinom Savezu samostalnih sindikata Srbije, koji ih decenijama jedini koriste i za lične potrebe iznajmljuju kao poslovni prostor.

I ne samo da ga iznajmljuju, već a ga i “rastaču” poput  “sina alkoholičara” kojem je otac na čuvanje ostavio stečeno bogatstvo da ga koristi i deli sa braćom i sestrama, međutim, da „iver ne pada daleko od klade“, samostalni sinovi socijalizma su nesavesnim poslovanjem nedavno izgubili najveću pozorišno-bioskopsku salu na Balkanu, a to je sala Doma sindikata na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, i koja je sada u privatnom vlasništvu, zato što sindikat nije izmirio neke novčane obaveze koje je imao. Šta su, kome su i koliko su dugovali i da li je tu bilo nešto „ispod žita“, nikada nije rečeno.

Ali, nemojmo se drugovi i braćo zavaravati! Pravda možda nije trenutna, ali je dostižna. Ima ljudi koji ovo pamte i koji  to stavljaju na papir, a onda će sudovi imati pune ruke posla.

Živi bili pa videli!

 

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/1073673479376789/’ width=’700′]

 

.

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*