Home » OBAVEŠTENJA » Sindikati i njihovi lideri odgovorni za budućnost radnika i sindikalizma u Srbiji

Sindikati i njihovi lideri odgovorni za budućnost radnika i sindikalizma u Srbiji

O moći i nemoći srpskih sindikata razgovarali su predstavnici sindikata na Okruglom stolu održanom  u Nišu. U radu okruglog stola učestvovali  su i predstavnici Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, koje je predstavljao Bratislav Ilić, poverenik „Sloge“ za Niš.  

CAM03234

Nakon Novog Sada ovo je drugi Okrugli sto održan na ovu temu podržan od Fridrih Ebert fondacije.

Izlaganje viđenja na ovu temu imali su Srećko Mihajlović,-Centar za razvoj sindikalizma i prof dr Darko Marinković- Centar za industrijske odnose, koji su prisutnim predstavnicima: Konfederaciji slobodnih sindikata, Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“, Ujedinjenim sindikatima Srbije i Industrijskom sindikatu Srbije poslali poruku upozorenja vezanu za njihov prethodni i budući rad.

Prisutnim sindikatima je potpuno jasno da bez saradnje srpski sindikati nemaju budućnost. Tačnost ove konstatacije bazirana je na sadržini skoro donešenih zakona koji nisu od interesa radnika a koji su donešeni zahvaljujući podeljenosti i nesaradnji srpskih sindikata.

Sa održanog Okruglog stola poslata je poruka članstvu onih sindikata koji odbijaju širu saradnju , da dobro preispitaju ponašanje svojih lidera na republičkom i granskom nivou i posledice po radnike Srbije i sindikate proistekle iz takvog ponašanja.

U ovom trenutku, gubitnici su svi radnici Srbije a oni koji su saučesnici u gubitku radničkih prava još uvek vladaju unutar svijih sindikalnih struktura sprovodeći čistke sa neistomišljenicima i pojedincima koji su stručniji i kompetentniji od njih samih.

Izvor: ISS

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*