Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat železničara Sloga Kargo proslavio Ilindan

Sindikat železničara Sloga Kargo proslavio Ilindan

Užice – Beograd, 03.08.2017. –

Slavu Svetog proroka Iliju – Ilindan juče je proslavio sindikat železničara Sloga Kargo čiji je predsednik Nebojša Dukanac u znak protesta zbog loših uslova rada i materijalnog položaja nedavno pešačio od Užica do Beograda.

Slavi su prisustvovali, predsednik Uduženih sindikata Srbije “Sloga“ Željko Veselinović, potpredsednik Vladimir Radosavljević, članovi Glavnog odbora i saradnici, pa je ovo ujedno bila prilika da se razgovara o nešto ozbiljnijim temama.

Događaj je zabeležila i kamera lokalne TV 5 Užice, za koju je čelnik Sloge dao kraću izjavu koja je emitovana u vestima te medijske kuće.

“Ovo je pre svega dobra prilika da se malo družimo, a da to ne budu neke svakodnevne teške teme. Nebojša je pre nekih mesec dana pokazao celoj Srbiji šta u stvari znači kad neko ima hrabrost i odlučnost da se bori za sebe i svoje kolege, nesvakidašnjim potezom pešačenja od Užica do Beograda“, rekao je Veselinović.

On je za TV 5 prokomentarisao i aktuelni status mašinovođa u Srbiji i ocenio ga veoma teškim, budući da oni rade u teškim uslovima, sa lošim sredstvima za rad i da su lošeg materijalnog položaja.

“Jedini način da se to stanje popravi je nastavak sindikalne borbe kroz sve oblike delovanja“, istakao je Veselinović.

Domaćin, predsednik sindikata „Sloga kargo“ Nebojša Dukanac objasnio je za TV 5 zašto nije došlo do sastanka sa upravom Železnica Srbije kada je peške stigao u Beograd.

Opširnije u nastavku priloga TV 5 Užice…

Informativna služba  

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*