Home » OBAVEŠTENJA » SINDIKAT SRPSKE BANKE PRISTUPIO SLOGI

SINDIKAT SRPSKE BANKE PRISTUPIO SLOGI

Beograd, 04. januar 2014. –  Izvršni odbor Sindikata Srpske banke a.d. iz Beograda jednoglasno je doneo odluku da se ovaj sindikat priključi Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“.

Na sednici Izvršnog odbora, 30. januara ove godine, Sindikat Srpske banke, koji zastupa više od polovine zaposlenih u svim svojim ekspoziturama širom Srbije, jednoglasno je doneo odluku da se priključe velikoj porodici Sindikata „Sloge“.

 „ Pristupanje Udruženim sindikatima Srbije „Sloga“ je od izuzetnog značaja za naš sindikat, s obzirom da smo do sada uvek radili samostalno i u okvirima banke. Trenutak radne neizvesnosti, koji je prosto nametnut pred sve zaposlene u Srbiji, obavezuje i nas kao odgovorno rukovodstvo sindikata na ukrupnjavanje, a Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su prepoznati kao pravi sindikat sa najmlađim sindikalnim rukovodstvom  i potpuno novom i iskrenom sindikalnom politikom“, rekla je  Biljana Verigić, predsednik sindikata Sindikata Srpske banke.

Inače, tradicija sindikalnog organizovanja  u  Srpskoj banci a.d. iz Beograda, koja  na bankarskom tržištu Srbije posluje od 2003.godine, potiče još iz  80-ih godina prošlog veka, kada su zaposleni bili u članstvu  sindikata  Narodne Banke Jugoslavije – Vojnog servisa.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ im ovim putem iz sveg srca žele iskrenu i toplu dobrodošlicu, uz nadu da ćemo svi mi zajedno u sindikatu, pre svega slogom i zajedništvom, doći do najboljih mogućih  rezultata u očuvanju stečenih radničkih prava i raditi na njihovom daljem poboljšanju.

Informativna služba USS Sloga

  ——————————————————————————————————————————–

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content