Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat Sloga: Zakon o radu naruku samo poslodavcima

Sindikat Sloga: Zakon o radu naruku samo poslodavcima

Beograd, 6.jul 2014  – Najavljeni Zakon o radu ide naruku samo poslodavcima i ozakonjuje neizvesnost radnog mesta, ocenio je predsednik Sindikata „Sloga“ Željko Veselinović.

IMG_0280„Zakon ne može biti dobar za radnike ma koliko se političari upinjali da nas u to ubede. Njegovim usvajanjem dobićemo još jedan u nizu eksperimenta nad radnicima, jer poruke koje dobijamo od političara na to jasno ukazuju“, naveo je Veselinović i podsetio da je „cena radnog sata u Srbiji niža od cene kilograma paradajza, da mnogo radnika radi a ne prima platu, da im zarada kasni po nekoliko meseci ili godina i da mnogi i u petoj deceniji života rade preko omladinskih zadruga“.

Veselinović je kritikovao „ironiju, citate poznatih ličnosti i državnika, priče o samospaljivanju i o filmu Majkla Džordana“, napominjući da radnici i sindikati „nemaju vremena za to“. Imamo vremena da dođemo na javnu raspravu i da političarima postavimo sva ova pitanja i ujedno kažemo da nemaju prava da nam uvode zakone na našu štetu i pretvore državu u zemlju siromaštva i jeftine radne snage“, naveo je on.

Beta, Danas

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

One comment

  1. Kome nego pslodavcima.Mi radnici uvek nadrljamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*