Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat radnika „PRO TENT“ dobar primer uspešnog sindikalnog rada

Sindikat radnika „PRO TENT“ dobar primer uspešnog sindikalnog rada

Beograd, 26. decembar 2015. – Sindikat radnika Privrednog društva „PRO TENT“ d.o.o. iz Obrenovca, član velike porodice Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ dobar je primer uspešnog sindikalnog rada u kolektivu gde od 2.200 zaposlenih ima više od 1.800 članova.

Za to je, kako kažu u tom sindikatu, najzaslužniji njihov predsednik Miloš Nenadović, koji odgovornim sindikalnim radom zastupa svoje članstvo pred poslodavcem i u svakom trenutku rešava njihove probleme.

Capture

Miloš Nenadović, prvi sleva

A problema je bilo, posebno u vezi nabavki koje su isključivo u nadležnosti „Elektroprivrede Srbije“, i gde je za posao strepilo oko 800 radnika.

Međutim, kako ističu u sindikatu, uspeli su da ih sačuvaju uz nesebičnu pomoć lokalne samouprave koja je pokazala želju da se uprkos teškom oporavku od šteta nanetim prošlogodišnjim majskim poplavama opredeli za očuvanje svakog radnog mesta.

„Ove godine smo, uprkos teškoj privrednoj situaciji u zemlji, problemima u poslovanju nastalim javnim nabavkama EPS-a i uz nesebičnu pomoć lokalne samouprave uspeli da spasimo i zadržimo posao za oko 800 naših radnika. Kada je reč o zaradama, one su solidne i pre svega redovne, i u proseku iznose oko 50-tak hiljada dinara“- kaže predsednik reprezentativnog i većinskog sindikata Miloš Nenadović.

Nenadović ističe da je tokom godine često bio izložen neargumentovanim kritikama iz drugih sindikata, međutim, kako je naglasio „njihove kritike demantuje broj članova našeg sindikata i njihovo poverenje, jer od od 2.200 zaposlenih mi imamo više od 1.800 članova“.

To je, kaže Nenadović „jedini objektivan i pravi pokazatelj poverenja, jer su radnici sami prepoznali da se istinski zalažemo za rešavanje svakog njihovog problema, a prioritet nam je rešavanje statusnog pitanja ProTent-a i što veći broj radnih mesta“.

U sindikatu kažu da su i ove godine uz podršku poslovodstva obezbedili tradicionalne pakateće za decu svojih zaposlenih koji će biti podeljeni u Obrenovcu i Lazarevcu, uz prigodne novogodišnje predstave.

Sindikat radnika Privrednog društva „PRO TENT“ d.o.o. iz Obrenovca osnovan je 15. aprila 2005. godine, a od 2008 je u sastavu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ im čestitaju na uspešnom radu i ujedno svim svojim članovima i radnicima Privrednog društva „PRO TENT“ čestitaju predstojeće novogodišnje i božićne praznike, uz želju da u 2016. godini budemo još aktivniji i pre svega složniji.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*