Home » OBAVEŠTENJA » Sindikat „FAP Sloga“ održao godišnju Skupštinu sindikata

Sindikat „FAP Sloga“ održao godišnju Skupštinu sindikata

Beograd – Priboj, 14. april 2016.  – Sindikat „FAP Sloga“ iz Priboja održao je danas godišnju Skupštinu sindikata na kojoj je od strane članova jednoglasno usvojen izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2015. godinu i data je puna podrška rukovodstvu sindikata za učešće na predstojećim vanrednim izborima u Opštini Priboj na lokalnoj radničkoj listi pod nazivom „Za opstanak FAP-a“.

IMG_2589

Skupštini sindikata su kao gosti prisustvovali predsednik USS „Sloga“ Željko Veselinović, potpredsednik Vladimir Radosavljević, član GO Pavle Heđeši, predstavnici menadžementa fabrike i medija.

Petar Petrović, predsednik Sindikata „FAP Sloga“ je nakon uvodnog izlaganja kao predsedavajući Skupštinom predložio dnevni red koji je jednoglasno usvojen, a potom se krenulo u rad po tačkama.

IMG_2614

On je okupljenima u sali Hotela „Lim“  isrpno obrazložio godišnji izveštaj o radu sindikata, a zatim je prezentovan i finansijski izveštaj koji su  jednoglasno usvojeni.

IMG_2676

Miroslav Mršević, sekretar sindikata izneo je informacije o dosadašnjim aktivnostima vezanim za organizaciju štrajka u fabrici koji je proizašao iz nepoštovanja odredbi

Capture

Zakona o radu koja se ogleda u redovnoj isplati zarada, kao i o svim aktivnostima vezanim za pregovore koji su se vodili sa predstavnicima menadžmenta i države.

Mršević je ocenio da bilo postignutih rezulatata, ali da je zbog bivšeg menadžmenta fabrike napravljena velika šteta i istovremeno izrazio bojazan da je njihova borba „možda malo i zakasnila“.

On je ukazao i na najveći strah radnika FAP-a, a to je – šta će biti sa njima i fabrikom nakon 31. maja 2016. godine, kada država bude prestala da finansira preduzeća u restruktuiranju.

„Zbog toga smo osnovali radničko udruženje sa namerom da se kandidujemo na lokalnom nivou i pokušamo sve kako bi očuvali radna mesta i opstanak fabrike“, istakao je Mršević.

sajt

On je napomenuo da nijednoj vlasti od devedesete na ovamo ne treba verovati ništa, budući da je, kako je kazao „svaka vlast pred izbore pričala jedno, a nakon toga išla u uništavanje radničke klase“.

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović pozdravio je prisutne članove sindikata i rukovodstvo i ujedno čestitao svim učesnicima štrajka na dosadašnjim rezultatima i planovima koje imaju za budućnost.

Capture2

On je podržao napore i ideju da se radnici iz redova sindikata kandiduju na lokalnom nivou i učini sve kako da bi se u narednom periodu spasila radna mesta, fabrika i sam grad Priboj kao celina.

Predstavnik generalnog direktora, pozdravio je sve prisutne i poželeo im sretan rad, i preneo stav rukovodstva fabrike  i direktora da je opstanak FAP-a prioritet i izrazio nadu da će se sve učiniti kako bi se FAP očuvao, proizvodnja ponovo pokrenula, bilo kroz nekadašnje ili neke druge poslove koji bi mogli da se realizuju.

IMG_2713

Nakon održane Skupštine, rad je nastavljen na centralnom trgu grada Priboja, gde je Miroslav Mršević, sekretar sindikata, okupljenim građanima i radnicima predstavio radničke kandidate za predstojeće vanredne izbore, gde je on nosilac liste  „Za opstanak FAP-a“.

 

Informativna služba.

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content