Home » OBAVEŠTENJA » Sloga ne podržava „Dosta je bilo“

Sloga ne podržava „Dosta je bilo“

Beograd, 15. april 2016. godine – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ ne podržavaju političku stranku „Dosta je bilo“, niti bilo koju drugu političku partiju, organizaciju ili grupu građana koje u svom nazivu imaju reč „Sloga“.

Pismo sindikata „Sloga“ nedavno upućeno Pokretu „Dosta je bilo“  i koje je postavljeno na sajt te organizacije bez naše saglasnosti je zloupotrebljeno i zbunilo je javnost, i nije u vezi sa podrškom neoliberalnom konceptu ekonomije koji ta partija zastupa.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ po odluci Glavnog odbora za sada ne podržavaju ni jednu političku partiju, pokret ili grupu građana, osim radnika FAP-a, koja se kandidovala na lokalu u Priboju pod imenom „Za opstanak FAP-a“, i čiji su nosioci liste radnici te fabrike, a jedni od osnivača i predstavnici našeg sindikata.

Oni su se kandidovali na lokalnoj listi u nadi da će učešćem u javnom životu svoje opštine uspeti da očuvaju fabriku, radna mesta, a time i smisao daljeg života hiljade porodica u gradu na Limu koji godinama unazad polako ekonomski odumire.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content