Home » OBAVEŠTENJA » SEMINAR SINDIKAT I POLITIKA

SEMINAR SINDIKAT I POLITIKA

U organizaciji fondacije Dimitrije Tucović, a pod pokroviteljstvom Vestminster fondacije i Laburističke partije Engleske, u periodu od 19-21.04,  u mestu Andrevlje na Fruškoj Gori, održan je seminar na temu „Sindikat i politika „.

seminar 2Seminar je organizovan zajednički za članove Socijaldemokratske Unije i Udruženih sindikata Srbije SLOGA i obrađivao je temu bliskosti političkih partija, pre svega leve orijentacije i sindikata.

Predavači na ovom seminaru su bili sociolog prof. Srećko Mihajlović, zatim Željko Veselinović,  predsednik Udruženih sindikata Srbije SLOGA, i Živorad Mrkić, predsednik USS SLOGA Novi sindikat zdravstva Srbije, kao i Miloš Adamović, direktor fondacije Dimitrije Tucović.

Pored navedene teme obrađivana je i tema istorije sindikalnog pokreta u Srbiji. U sklopu svake teme održavana je i panel diskusija na kojoj su svi učesnici imali priliku da iskažu svoje mišljenje i viđenje zadate teme.

Ispred Udruženih sindikata Srbije SLOGA učestvovali su predstavnici mahom novih organizacija i to iz Beograda, Smedereva, Priboja, Čacka, Loznice, Kragujevca, Niša i Pančeva.

Ovo je prvi u nizu seminara koji će biti organizovani zajednički do kraja godine, a sledeći je planiran već narednog meseca.

Info Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*