Home » OBAVEŠTENJA » Šapić nema pravo na mandat odbornika „Sloge“

Šapić nema pravo na mandat odbornika „Sloge“

Beograd, 18. novembar 2014. godine — Obaveštavamo javnost da je Mira Basta, koja je u martu ispred Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ izabrana u gradsku skupštinu na listi koalicije oko Demokratske stranke, napustila odborničku grupu demokrata i nelegitimno bez našeg pristanka podržala Udruženje građana „Za naš grad“ dr. Aleksandra Šapića.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” pozivaju odbornicu Miru Bastu da odmah i u skladu sa svojom ranije datom izjavom javnosti vrati sindikalni mandat odborničkoj grupi DS, s obzirom da je na to mesto delegirana od strane Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Stoga, upozoravamo dr. Aleksandra Šapića da Mira Basta od nas nema mandat da uđe u njegovu Odborničku grupu „Za naš grad“.

Nemamo ništa protiv da se Mira Basta, nekada naš član, a sada predsednik Sindikata Radnički aktiv JUL-a (Sindikat RAJ) priključi idejama njegovog Udruženja kao građanka i sindikalac, ali nikako kao predstavnik „Sloge“ na čiji mandat ima pravo isključivo naš sindikat.

U suprotnom, smatraćemo da je njeno prisustvo u Odborničkoj grupi „Za naš grad“ „plagijat“ predstavnika radnika kojim dr.Aleksandar Šapić pokušava da osnaži svoj politički uticaj i svuda, i na svakom mestu osporavaćemo njeno učešće kao odbornice, posebno zbog toga što ta odbornica nije diplomirani ekonomista kako se javnosti predstavlja, već kako smo nedavno saznali ima samo srednje obrazovanje.

Mira Basta je odlukom Glavnog odbora Udruženih sindikata Srbije “Sloga” 13. jula 2014. godine smenjena sa mesta predsednika “Sindikata Sloga – GSP” i isključena iz članstva, zbog kršenja Statuta, lošeg rada i pokušaja organizovanja opoziva predsednika Sloge Željka Veselinovića, mimo jasno utvrđenih statutarnih procedura i u vreme skupštinskog usvajanja izmena i dopuna Zakona o radu.

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

3 comments

  1. Sto ste je i stavljali na listu kad je potpuno nestabilna.

  2. Gangula zarazices se.

  3. Kakva druzina.Kad ce nam gospodjica gospodja vratiti pare od uloga u kasu sindikata ili ce nase pare i dalje da trosi na hotelske sobe i kafanske racune.Sram da je bude.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content