Home » OBAVEŠTENJA » Štrajk prosvetnih radnika, licitacija brojkama

Štrajk prosvetnih radnika, licitacija brojkama

Beograd, 18. novembar 2014. godine — Početak štrajka prosvetnih radnika i ovoga puta je započeo u dobro poznatom maniru licitacijom brojkama škola koje su u štrajku.

Prema podacima reprezentativnih sindikata, u ponedeljak 17. novembra u štrajku je bilo 1287 škola od ukupno 1768, što je oko 60 odsto od ukupnog broja škola na teritoriji Srbije.

Prema podacima Ministarstva prosvete, časovi su se redovno odvijali u 63 odsto škola.

Dok prosvetari zahtevaju da se izuzmu od umanjenja plata po ranije donetoj odluci Vlade Srbije, resorni ministar Srđan Verbić juče je putem medija poručivao da se o svemu može razgovarati, osim o umanjenju zarada zaposlenih u javnom sektoru za 10 odsto.

Nezadovoljstvo prosvetnih radnika je potpuno razumljivo, poručuje ministar Verbić, ali…

Štrajk skraćenjem časova na pola sata organizovali su granski sindikati Samostalnog sindikata Srbije, Unije prosvetnih radnika, Sindikata obrazovanja i Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“.

Štrajk prosvetara je podržao i naš Granski sindikat prosvete „Sloga“.

Pored zahteva za izostankom umanjenja zarada za 10 odsto, sindikati traže prioritet zapošljavanja tehnoloških viškova po školama i potpisivanje novog kolektivnog ugovora.

Štrajk se nastavlja, dan je drugi…

Informativna služba USS „Sloga“

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content