Home » SLOGA VESTI » Saopštenje Sloge nakon sastanka opozicije, građanskih pokreta, sindikata
Saopštenje Sloge nakon sastanka opozicije,  građanskih pokreta, sindikata

Saopštenje Sloge nakon sastanka opozicije, građanskih pokreta, sindikata

Beograd, 20. januar 2016. – Nakon jučerašnjeg sastanka opozicionih stranaka, pokreta i sindikata, koji je trajao više od dva i po časa i zaključka koji je jednoglasno prihvaćen i koji je na kraju pročitan od strane čelnika DS Bojana Pajtića, u potpunosti smo iznenađeni naknadnim stavom opozicionog saveza oko Socijaldemokratske stranke, u kome se žali da zbog formata sastanka nije mogao biti postignut nikakav dogovor.

SAOPSTENJEUdruženi sindikati Srbije „Sloga“ smatraju da ceo opozicioni blok i svi „formati“ moraju staviti sve svoje resurse i potencijale oko zajedničkog nastupa na najavljenim vanrednim parlamentarnim izborima, kako bi se promenila vlast i stvorili uslovi za sprovođenje politike demokratskih načela, u pozitivnoj atmosferi i bez straha da će neko u budućnosti zbog kritike vlasti i njenih poteza biti stavljan na stub srama, izložen progonu, stigmatizaciji ili tabloidizaciji kroz medije.

Građani Srbije, a posebno radnici sa kojima imamo svakodnevno kontakt su zabrinuti za svoju budućnost i nemaju vremena za nadigravanja, jer više od dve i po decenije višestranačja im očigleno nije donelo neki boljitak, već samo propadanje, koje se sve više i više oseća.

To je za posledicu stvorilo i stanje u kojem se danas politika posmatra i doživljava kao čista eksploatacija čoveka kao glasačkog tela, a ne mehanizam za izgradnju socijalne države sa platama i penzijama od kojih se dostojanstveno živi, a ne kao danas preživljava.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ imaju obavezu da kažu i upozore da je to kod gotovo svih građana stvorilo veliku odbojnost prema politici, pa čak i zgražavanje, jer se svi oni u takvoj političkoj borbi i svakom eventualnom prepucavanju osećaju izdanim i prevarenim.

Za njih je najbitnije kako će živeti, kolika će im biti zarada i penzija i kakav će imati status kada je u pitanju dostojanstveni rad.

Jučerašnjem sastanku predstavnika opozicionih stranaka i pokreta, organizovanom na poziv Demokratske Stranke, prisustvovao je i predsednik Sloge Željko Veselinović.

Informativna služba