Home » OBAVEŠTENJA » Sahranjen Dejan Ilić, poverenik Sloge za Južnu Srbiju

Sahranjen Dejan Ilić, poverenik Sloge za Južnu Srbiju

Dejan Ilić, poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju, sahranjen je u sredu 6. januara na groblju u naselju Vrežina kod Niša, u prisustvu članova porodice, mnogobrojnih prijatelja i kolega iz sindikata “Sloga”.

Dejan Ilić

Ilić, iza koga je ostala u bolu supruga i njihovo troje dece, tragično je stradao 4. januara kao pešak, kada je na njega i dečaka Andreja Prekljušaja starog 12 godina u večernjim satima na Bulevaru Medijana u Nišu naleteo i usmrtio „audi“ beogradskih registarskih tablica kojim je upravljao Nemanja Stamenković (19) iz Beograda.

Vozač automobila je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, gde se, kako kažu, branio ćutanjem. Nakon saslušanja njemu je na predlog Tužilaštva određen pritvor u trajanju od 30 dana, zbog mogućnosti da će uticati na svedoke. Za Stamenkovića se kaže da je sin nekadašnjeg šefa policije Gorana Stamenkovića, koji je bio bio umešan u slučaj Savamala, jer je u noći rušenja tog beogradskog kvarta bio šef smene dežurne službe beogradske policije koja nije preduzimala potrebne mere i radnje na poziv građana.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su odmah po događaju zatražili smenu načelnika Uprave policije u Nišu, jer smatramo da nije izvršio adekvatno obezbeđenje saobraćaja tokom novogodišnjih i božićnih praznika i time dozvolio divljanje vozača na niškim centralnim ulicama, koje se nažalost, završilo surovim i tragičnim gažanjem dvoje ljudi na trotoaru, od kojih je jedno dete.

Ipak, naša najveća bojazan da će i ovaj slučaj biti zataškavan, poput ubistva žene na naplatnoj rampi Doljevac i gaženje devojke u Ustaničkoj ulici u Beogradu se pokazala opravdanom. Jutro nakon tragedije nišku Policijsku upravu posetili su ministar policije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić, što je mnogo kasnije iz MUP-a potvrđeno, ali tek nakon što su vest o poseti objavili nezavisni portali i opozicione stranke koje su u svojim saopštenjima javno pitale ministra i direktora kojim su povodom bili u Nišu.

U saopštenju MUP-a je navodeno da je njihov boravak u Policijskoj upravi Niš realizovan po “unapred najavljenoj radnoj poseti“, sastanku sa načelnikom i rukovodiocima te uprave gde su razmatrani rezultati rada te uprave, uslovi rada i opremljenost policijskih službenika.

Od momenta ove tragedije, građani Niša su započeli protestna okupljanja tražeći zaštitu od bahatih vozača, a sledeći veliki skup je zakazan za subotu, 9. januara u 15h.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nastaviće da prate ishod ovog događaja, ali i sve u vezi sa aktivnostima niškog povereništva, posebno ranije podnetih krivičnih prijava od strane tragično stradalog kolege Ilića, koje je on podneo nadležnom tužilaštvu kako bi sprečio nezakonito čerupanje novca građana Niša u ustanovama koje je osnovao Grad.

U Beogradu, 08.01.2021.g

 Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*