Home » OBAVEŠTENJA » Sa prosečnom platom od 43.964 dinara srednja klasa u Srbiji ne postoji
Sa prosečnom platom od  43.964 dinara srednja klasa u Srbiji ne postoji

Sa prosečnom platom od 43.964 dinara srednja klasa u Srbiji ne postoji

Beograd, 25. jun 2015. – Sa prosečnom neto zaradom u Srbiji, koja je u maju iznosila 43.964 dinara, a čiji podatak je danas objavio Republički zavod za statistiku (RZS), konstatujemo da srednja klasa u Srbiji više ne postoji.

1Ovo je za Udružene sindikate Srbije „Sloga“ znak za alarm da se nešto hitno mora uraditi na podizanju ekonomskog standarda građana, s obzirom da je srednja klasa ta koja bi trebalo da predstavlja pogonski motor i snagu svako zdravog i jakog društva.

Upozoravamo, ekonomski optimizam nam je kao bušan balon, naši resursi se iscrpljuju, narod nam siromaši, a prosperira jedino finansijska elita.

Takođe, zabrinuti smo zbog svakonevnih poruka koje nam upućuju čelni ljudi Fiskalnog saveta da još uvek nema prostora da se plate i penzije vrate na predhodni nivo.

Nažalost, i ovo smo prepoznali kao igru ‘vruće – hladno’ na relaciji Fiskali savet – Vlada, kao metod testiranja građana i njihove izdržljivosti podnošenja reformskih mera baziranih isključivo na štednji, kroz smanjenje plata i penzija, uvođenjem akciza, najavama otpuštanja i sl.

Ispada da je umesto zdravih ekonomskih ideja i pokretačke snage, zaduživanje i uzimanje kreditnih aranžmana u ime države jedina blagodet demokratije koja nam se nudi, što je za nas kao i za većinu radnika i građana neprihvatljivo.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top