Home » SAOPŠTENJA » Riba važnija od radničkih prava!

Riba važnija od radničkih prava!

Beograd, 30.04.2021.godine  – Sindikalnog poverenika Sloge u zrenjaninskom Drekslmajeru, privatno obezbedjenje te kompanije juče je pokušalo da spreči u podeli besplatnih “Radničkih novina”, koje se odvijalo van kapije, uz obrazloženje da se nalazi na privatnom posedu i da mu je za takvu aktivnost potrebna direktna dozvola od vlasnika Drekslmajera.

Kako se u isto vreme, desetak metara dalje, neometano odvijala “prodaja ribe” u organizaciji reprezentativnog sindikata Drekslmajera, a u sklopu njihovih prvomajskih aktivnosti, sa žaljenjem konstatujemo da je danas u Srbiji nekim sindikatima i poslodavcima “riba važnija od radničkih prava”.

Zbog ometanja sindikalnih aktivnosti od strane koordinatora obezbedjenja, sindikat Sloga će zahtevati njegovu smenu, kako od kompanije tako i od njegove matične firme.

Inače, potpuna tragedija leži u tome što su radnici koji rade u firmama koje se bave  obezbeđenjem, poput radnika koji je pokušao da spreči podelu lista, jedni od veoma ugroženih kategorija zaposlenih, jer većina njih radi godinama pod ugovorima, bez adekvatne opremljenosti i za minimalnu zaradu.

Aktivisti i članstvo Udruženih sindikata Srbije “Sloga” povodom 1. maja širom Srbije u toku praznika vrše podelu besplatnih “Radničkih novina” u cilju jačanja svesti o važnosti radnih prava koja im se u Srbiji svakodnevno krše i ugrožavaju.

Informativna služba

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*