Home » OBAVEŠTENJA » Zbog požara tražimo smenu i odgovornost direktora JKP Gradska čistoća

Zbog požara tražimo smenu i odgovornost direktora JKP Gradska čistoća

Udruženi sindikati Srbije Sloga zahtevaju smenu i odgovornost direktora JKP gradska čistoća Marka Popadića zbog požara koji je izbio noćas u pogonu tog preduzeća u Beogradu kada je Izgorelo pet vozila.

Ostavku i odgovornost tražimo zbog njegove sada već očigledne nesposobnosti da upravlja javnim dobrom, budući da je ovo drugi požar za vreme njegovog upravljanja kojim se Beogradu i njenim građanima nanosi velika materijalna šteta, ali i zagađenje.

Prema našim informacijama dobijenim od zaposlenih postoje sumnje da ima pogona koji nemaju upotrebnu dozvolu. Zato, otvoreno pitamo nadležne i zahtevamo istragu – da li pogon gde se desio požar ima upotrebnu dozvolu i da li su bili ispunjeni svi uslovi za bezbednost i zdravlje na radu zaposlenih?

Sramota je da se Popadić olako igra sa bezbednošću ljudi i imovinom, ali i novcem građana Beograda koji finansiraju to preduzeće koje u poslednje vreme drmaju ozbiljne afere sa javnim nabavkama tablet uređaja po “astronomskim” cenama od više desetina hiljada evra po komadu, dok su im pogoni nebezbedni za rad i tekuće održavanje.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*