Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI ŽELVOZA PREKINULI PROTEST I NAPUŠTAJU SALU OPŠTINE SMEDEREVO

RADNICI ŽELVOZA PREKINULI PROTEST I NAPUŠTAJU SALU OPŠTINE SMEDEREVO

Smederevo, 16. februar 2014. – Radnici smederevskog Želvoza nakon više od mesec dana danonoćnog protesta, blokade saobraćajnica i boravka u zgradi opštine Smederevo, odlučili su danas kasno popodne da zamrznu sve aktivnosti do daljeg  i napuste skupštinsku salu, nakon što im se obratio  Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik tehničke Vlade u ostavci koji im je obećao rešavanje svih njihovih problema do kraja sledeće nedelje.

ŽELVOZ

Predhodno su se radnici, njih oko 200, okupili ispred sedišta Srpske napredne stranke u Smederevu i čekali da se pojavi prvi potpredsednik koji je u grad došao povodom izborne kampanje.

Kako se nebi izmešali sa simpatizerima SNS, u momentu dolaska vicepremijera posedali su na asfalt i zatražili prijem radi reševanja problema zbog kojih su ušli u protest.

U sedištu lokalne SNS, vicepremijer je razgovarao sa četvoročlanom delagacijom sindikata radnika i ispred njih  telefonom kontaktirao Lazara Krstića, ministra finasija i dogovorio da se svi njihovi problemi vezani za socijalni program i otpremnine reše do kraja sledeće nedelje, što je ponovio i ostalim radnicima koji su ušli na njegov poziv u stranačke prostorije.

Predstavnici sindikata i radnici su zatim odšetali do  Opštine i održali kraći sastanak, nakon čega je odlučeno da se protest zamrzne do daljeg i da se sačeka kraj sledeće nedelje.

„ Dobili smo čvrste usmene garancije da će se nakon današnjeg dana do kraja sledeće nedelje rešiti problem sa otpremninama radnika naše fabrike. Mi smo protest zamrzli do daljeg, a ukoliko se obećano ne sprovede odmrznućemo ga i još jače ga radikalizovati. Mi se naših zahteva čvrsto držimo i nećemo od njih odustati. Sada je sve na odlazećoj Vladi i njenim obećanjima, jer čovek se veže za reč, a …“, rekao je Miki Nojić, predsednik Sindikata Sloga- Želvoz.

Informativna služba USS Sloga

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*