Home » IZBORI 2014 » POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI USS SLOGA I DS

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI USS SLOGA I DS

Beograd, 18.februar 2014. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ i Demokratska stranka  potpisali su danas sporazume o saradnji na republičkom i nivou Beograda kojima je predviđeno da će se boriti za zaštitu prava radnika, a da će sprečiti otpuštanje radnika i privatizaciju komunalnih preduzeća u Beogradu.

18djilas1d
Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović je istakao da je sporazum potpisan jer štiti radnike.

DS je jedina koja je javno izašla sa stavom da neće podržati nakaradni Zakon o radu dok su sve ostale stranke ćutale, a sada u kampanji pričaju kako žele da zaštite radnike. Zato smo na listi sa DS. Kroz parlament ćemo se boriti protiv zakona o radu i stečaju i borićemo se za sve radnike bez obzira kojem sindikatu pripadaju. Borba će biti teška ali dužni smo zbog dece, građana i radnika da na ovim izborima pobedimo, rekao je Veselinović.

Predsednica USS Sloga u Beogradu Mira Basta istakla je da je u sporazumu za Beograd nedvosmisleno istaknut stav da su DS i „Sloga“ protiv privatizacije komunalnih preduzeća u Beogradu.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je da je zabrinjavajuće da je Srbija zemlja u kojoj nezaposlenost raste jer se približava procentu od 30 odsto nezaposlenih. 

Oni koji danas rade primaju plate ispod civilizacijskih standarda, mnogi nisu prijavljeni. DS se zalaže i za uvođenje besplatne primarne zdravstvene zaštite u kojoj svako može da u domovima zdravlja dobije osnovnu zdravstvenu zaštitu. Ideja je da pokrenemo niz ekonomskih mera koje treba da pokrenu privredu, tako omogućimo zapošljavanje i napravimo sistem u kome će radnici biti zaštićeni, rekao je Đilas.

Informativna služba

 

Sporazum Zeljko 1 (2)Sporazum Zeljko 2 (3)

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

4 comments

  1. Bravo za Slogu.Puna podrska.Moj glas ide Vama.

  2. Zeljko ostaje moj prijatelj i ocekujem da me pozove na kafu kada bude dosao u Smederevo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content