Home » OBAVEŠTENJA » Radnici za vreme pandemije

Radnici za vreme pandemije

Željko Veselinović, predsednik udruženih sindikata Srbije SLOGA govori o radnicima za vreme pandemije i mogućim društvenim posledicama krize.

 

Firme koje su pre svega državne su pustile radnike da rade kući, međutim, što se tiče privatnih preduzeća, ona odgovorna su ih pustila takođe, a ona neodgovorna, poput Jure, su se do zadnjeg trenutka trudile da ljude zadrže i izlože zarazi, što se nažalost desilo u leskovačkoj i niškoj Juri . Međutim, zabrinjava to što je naglo prekinuto vanredno stanje i sve one mere koje su ublažene zbog izbora. Puštene su utakmice, koncerti, masovna predizborna okupljana, i sada smo u sitiuaciji da smo zemlja koja je najviše zaraženih na dnevnom nivou. Plašim se da će opet doći do krize i…

Pogledajte Video koji je sniman u okviru projekta Zrenjaninskog socijalnog foruma podržanog od strane OLOF PALME CENTER iz Beograda.

 

Tribina ZSF: Glas za sindikat

Zrenjaninski socijalni forum (ZSF) organizovao je u Nišu i Tribinu na temu “Glas za sindikat” sa ciljem da se čuje mišljenje sindikata o političkom delovanju i da se približe njihovi zahtevi sa zahtevima političkih partija.

Na Tribini su govorili : Željko Veselinović, predsednik udruženih sindikata Sloga, Đokica Jovanović, profesor, Branislav Markuš, ZSF.

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*