Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI TIPOPLASTIKE DOBILI NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

RADNICI TIPOPLASTIKE DOBILI NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR

Radnici Tipoplastike iz Gornjeg Milanovca,  u  utorak 27. avgusta, potpisali su  sa svojim poslodavcem novi Kolektivni ugovor  kojim se na bliži način uređuju prava i obaveze zaposlenih i poslodavca.

potpisiKolektivni ugovor je u ime Tipoplatike potpisao  direktor Svetislav Vidić, a u ime radnika  Vladimir Radosavljević – predsednik  Nezavisnog sindikata Tipoplastika  – USS Sloga.

„Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su zadovoljani sklopljenim Kolektivnim ugovorom jer su nakon pregovora koji su trajali duže od tri meseca, poslodavac i sindikat putem socijalnog dijaloga pronašli kompromisna rešenja kojima su prava radnika iz predhodnog ugovora zadržana , a u nekim segmentima poboljšana i uvećana uz uvažavanje trenutne ekonomske  situacije u Srbiji“ , rekao je Željko Veselinović, predsednik sindikata.

Veselinović  je dodao i da je ovo pozitivni primer kako može doći do dobrog dogovora između radnika i poslodavaca  čija su  preduzeća u privatnom vlasništvu.

Novim Kolektivnim ugovorom utvrđen je raspon zarada, koeficijenti, sistematski pregledi za radnike, stipendije za decu radnika, regres, topli obrok, naknada za dolazak i odlazak sa rada i dr.

U Tipoplastici postoji duga tradicija potpisivanja kolektivnog ugovora od 1998.  godine, i  kao sindikat se iskreno nadamo da će se to nastaviti, ali i ispoštovati dogovoreno iz ugovora.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čestitaju na postignutom, posebno članovima našeg Nezavisnog sindikata Tipoplastika- USS Sloga koji su nam ukazali poverenje i njihovom predsedniku Vladimiru Radosavljeviću koji je učestvovao u procesu postignutog.

Više o ovome i postignutom u posebnoj vesti … /link/

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*