Home » OBAVEŠTENJA » RADNICI KERAMIKE SUTRA IDU NA SASTANAK U MINISTARSTVO PRIVREDE

RADNICI KERAMIKE SUTRA IDU NA SASTANAK U MINISTARSTVO PRIVREDE

MLADENOVAC, 20. februar 2014. – Nakon današnje blokade magistralnog  puta  Mladenovac – Beograd, zbog čega je saobraćaj bio u prekidu od 12 do 13 časova, predstavnici sindikata fabrike „Keramike Mladenovac“ dobili su poziv da sutra u 10 sati održe sastanak u Ministarstvu privrede!

Oni su zbog problema oko privatizacije fabrike „Keramike Mladenovac“ i neisplaćenih zarada od juna 2012 godine, odlučili da od danas započnu  sa radikalnijim protestima blokadom magistralnog puta M53, a već od nedelje će svakaga dana kod NIS-ove pumpe, u trajanju od dva sata držati put u blokadi.

-Na ovaj korak smo se odlučili jer ne postoji drugi način da se skrene pažnja na naše probleme. Kako danas iz saobraćajne policije nikoga nije bilo da primi zahtev za javni skup, od nedelje, pa na dalje, svakoga dana od 11 do 13 časova držaćemo u blokadi taj magistralni put sve dok nam se ne ispune zahtevi, kazao je  Stojan Arsić, predsednik Sloga – IGK  Keramika Mladenovac.

On dodaje da su osnovni zahtevi smena Dragice Jokić, stečajne upravnice, zabrana otuđenja fabričke imovine, preispitivanje privatizacije, pokretanje proizvodnje, isplata  zaostalih zarada od juna 2012, overa zdravstvenih knjižica  i povezivanje radnog staža.

Danas im se, tokom blokade puta obratio Goran Spasojević, koordinator SNS za Mladenovac i odbornik u Skupštini grada, i rekao da je dosta toga već predočeno Vladi Srbije i da će im oni, misleći na SNS –  pružiti punu podršku da se što brže reše problemi. Spasojević ih je, takođe, danas pozvao da sutra sa njim u 10 sati, u Ministarstvu privrede održe sastanak sa predstavnicima ministarstva na kojem bi se precizirali njihovi zahtevi u cilju što brže realizacije.

-Od blokade ne odustajemo, a na sastanak idemo zato što očekujemo pomoć od svih koji mogu da nam pomognu. Strpljenju je došao kraj i ne možemo samo da slušamo obećanja od kojih  se ne živi i zbog čega trpe naše porodice. Takođe, imamo najavu da će nam se od ponedeljka u blokadi puta  pridružiti i nezadovoljni radnici metalske fabrike  „Petar Drapšin“ iz Mladenovca, koji su već u štrajku, ali u krugu preduzeća, kaže Arsić.

INFORMATIVNA SLUŽBA

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*