Home » OBAVEŠTENJA » Radnici Goše održali protest ispred Vlade, Sloga podržala

Radnici Goše održali protest ispred Vlade, Sloga podržala

Beograd, 22.08.2017. –

Izvor: insajder.net

Radnici fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke održali su danas protest ispred Vlade Srbije i najavili nove proteste, ako ne bude nađeno rešenje za isplatu zaostalih zarada.

Na protestu je bilo nekoliko stotina građana od toga 180 radnika Goše kojima su podršku dali i radnici beogradskog IMT-a, pokret Sedam zahteva, Ne da(vi)mo Beograd, Socijaldemokratska Unija, Levi samit Srbije, sindikat Sloga i Anarhosindikalistička inicijativa.

Na protestu su viđeni i Boško Obradović i Srđan Nogo iz Dveri.

Nakon sat vremena protesta radnici su blokirali ulicu i zaustavili saobraćaj na raskrsnici ispred Vlade.

Predsednik Štrajkačkog odbora Goše Milan Vujičić rekao je novinarima da su izvršitelji ušli u Gošu da plene imovinu po tužbi radnika koji su sudski tražili isplatu zaostalih zarada, čim su oni napustili Smederevsku Palanku.

Opširnije na: Radnici Goše održali protest ispred Vlade, izvršitelji popisali imovinu fabrike

PROTEST UŽIVO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Protest je bilo moguće pratiti i putem naše društvene mreže Fejzbuk, a za Internet TV Slogu izjave su dali: Predsednik Sloge Željko Veselinović, ASNS Ranka Savić, Boško Obradović i Srđan Nogo iz Dveri, Ivan Zlatić iz SDU, prof. dr Mario Reljanović sa Pravnog fakulteta Union u Beogradu i dr.

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/1421909514553182/’ width=’700′]

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*