Home » OBAVEŠTENJA » Radnici FAP zahtevaju devet plata

Radnici FAP zahtevaju devet plata

Priboj – Zaposleni pribojske fabrike automobila juče održali štrajk upozorenja. Kamiondžije prvo traže razgovor sa menadžmentom fabrike, pa sa lokalnom upravom, a zatim sa vladom.

U organizaciji Jedinstvenog sindikata „Sloga“ juče je u Fabrici automobila u Priboju održan jednočasovni štrajk upozorenja, kojim su radnici skrenuli pažnju na teškoće i neizvesnost kolektiva sa 650 radnika.

– U pogonima Montaže, Preseraja i Mašinske bilo je prisutno 280 radnika, a istaknuti su zahtevi za isplatu devet zaostalih plata, povezivanje penzionog staža za 5,5 godina i zaustavljanje otuđivanja imovine na način kako je to urađeno sa industrijskom zonom i ustupanjem zgrade policiji – kaže Miroslav Mršević, sekretar „Sloge“, jednog od pet sindikata u FAP-u.

Kamiondžije prvo traže razgovor sa menadžmentom fabrike, pa sa lokalnom upravom, a zatim sa vladom.

– Još uvek imamo imovine – pogone, zemljište i inopotraživanja, vredne pet milijardi dinara, pa tražimo da se prvo namire radnici, uz otpremnine, po zakonu koji je država donela, a ne da budemo izuzetak i ostanemo „kratkih rukava“ – kaže Mršević. – Odustali smo od zahteva da premijer Vučić ispuni obećanje o privatizaciji i stranom partneru, jer je očigledno da su, posle toliko meseci, rešili da zatvore fabriku…

Novosti, D. Gagričić

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*