Home » OBAVEŠTENJA » Pobeda pravde nad nepravdom

Pobeda pravde nad nepravdom

Beograd, 13. februar 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju odluku Višeg suda u Beogradu koji je rešenjem br. 4 – Ppr-uz br. 1/16, od dana 9. 02. 2016. godine naložio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sa mesta „analiza rizika“, predsednika Sindikata policije Sloga Dragana Žebeljana vrati na njegovo radno mesto do pravosnažnog okončanja upravnog spora.

Ovo ujedno ocenjujemo i kao pobedu pravde nad nepravdom.

Podršku i pravne savete u vezi ovog slučaja nesebično je pružio pravni tim antikorupcijskog portala „Pištaljka“, koji je i ovog puta kao više puta do sada pokazao da sa pravom nosi ime i reputaciju najprofesionalnijeg antikorupcijskog tima koji se bavi zaštitom uzbunivača u Srbiji, na čemu smo im kao sindikat neizmerno zahvalni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ sa najboljom namerom još jednom pozivaju MUP Srbije i ministra Nebojšu Stefanovića na preispativanje svih donetih rešenja o takozvanoj racionalizaciji, budući da postoje ozbiljni propusti u slobodnom tumačenju procedura i kriterijuma na koji način su doneta rešenja nepostojećeg radnog mesta koje policajci zovu „analiza rizika“.

Predsednik Sindikata Dragan Žebeljan je jedan od mnogobrojnih zaposlenih u MUP-u Srbije koji je dobio takvo rešenje, i što je najgore, iako nije osuđivan i protiv istog nije pokrenut krivični postupak, označen je od strane ministra u njegovim javnim nastupima kao jedan od onih koji su „kriminalizovani deo MUP-a  i koji moraju da odu“.

Nadamo se da će nakon ove odluke Višeg suda u Beogradu i ministar shvatiti da su za ovo konfuzno stanje najodgovoriji oni koji su u MUP-u vršili „slobodne procene u odlučivanju tehnološkog viška“, koji se na veliku nesreću mnogih poštenih policajaca pretvorio u potpuni pravni i moralni fijasko, te da će sve buduće mere prema zaposlenima u Ministarstvu policije biti sprovedene pravilno i u skladu sa zakonom.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*