Home » OBAVEŠTENJA » Pobeda pravde nad nepravdom
Pobeda pravde nad nepravdom

Pobeda pravde nad nepravdom

Beograd, 13. februar 2016. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozdravljaju odluku Višeg suda u Beogradu koji je rešenjem br. 4 – Ppr-uz br. 1/16, od dana 9. 02. 2016. godine naložio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sa mesta „analiza rizika“, predsednika Sindikata policije Sloga Dragana Žebeljana vrati na njegovo radno mesto do pravosnažnog okončanja upravnog spora.

Ovo ujedno ocenjujemo i kao pobedu pravde nad nepravdom.

Podršku i pravne savete u vezi ovog slučaja nesebično je pružio pravni tim antikorupcijskog portala „Pištaljka“, koji je i ovog puta kao više puta do sada pokazao da sa pravom nosi ime i reputaciju najprofesionalnijeg antikorupcijskog tima koji se bavi zaštitom uzbunivača u Srbiji, na čemu smo im kao sindikat neizmerno zahvalni.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ sa najboljom namerom još jednom pozivaju MUP Srbije i ministra Nebojšu Stefanovića na preispativanje svih donetih rešenja o takozvanoj racionalizaciji, budući da postoje ozbiljni propusti u slobodnom tumačenju procedura i kriterijuma na koji način su doneta rešenja nepostojećeg radnog mesta koje policajci zovu „analiza rizika“.

Predsednik Sindikata Dragan Žebeljan je jedan od mnogobrojnih zaposlenih u MUP-u Srbije koji je dobio takvo rešenje, i što je najgore, iako nije osuđivan i protiv istog nije pokrenut krivični postupak, označen je od strane ministra u njegovim javnim nastupima kao jedan od onih koji su „kriminalizovani deo MUP-a  i koji moraju da odu“.

Nadamo se da će nakon ove odluke Višeg suda u Beogradu i ministar shvatiti da su za ovo konfuzno stanje najodgovoriji oni koji su u MUP-u vršili „slobodne procene u odlučivanju tehnološkog viška“, koji se na veliku nesreću mnogih poštenih policajaca pretvorio u potpuni pravni i moralni fijasko, te da će sve buduće mere prema zaposlenima u Ministarstvu policije biti sprovedene pravilno i u skladu sa zakonom.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top