Home » OBAVEŠTENJA » Neumesan komentar ministarke ili bezobrazno ponašanje?
Neumesan komentar ministarke ili bezobrazno ponašanje?

Neumesan komentar ministarke ili bezobrazno ponašanje?

KOMENTAR:

Ministarka poljoprivrede Snežana Bošković Bogosavljević oplela je pre neki dan po poljoprivrednicima i poručila im da, umesto da traže veće subvencije, treba više da rade!

Beograd 17. februar 2016. – Nakon skandalozne izjave nekadašnjeg službenika Svetske banke, sadašnjeg ministra finansija i vršioca dužnosti ministra vojnog Dušana Vujovića, koji je na sednici Socijalno-ekonomskog saveta 21. januara sindikatima poručio da „nađu drugu državu“ ako im se ne sviđa njegov predlog Nacrta zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, još jedan ministar u Vladi Srbije izazvao je gnev naroda.

Obrazlažući odluku Ministarstva poljoprivrede i Vlade Srbije da ove godine smanje subvencije poljoprivredi za čak tri puta, ministarka poljoprivrede Snežana Bošković Bogosavljević ocenila je da u tome ne vidi nikakav problem i poručila poljoprivrednicima da, „umesto da traže veće subvencije, treba više da rade“.

Ovakvu poruku su srpski poljoprivrednici ogorčeno okarakterisali kao sramotnu, dok se nama čini da je i bezobrazno uvredljiva prema svima koji rade i nešto stvaraju u ovoj državi, za razliku od ministara koji preko noći postadoše „vredni mravi“ obećavajući bolji život koji samo što nije!

Uredbom Vlade Srbije o raspodeli podsticaja u poljoprivredi u 2016. subvencije za ratarsku proizvodnju skresane su čak tri puta, sa 12.000 na 4.000 dinara po hektaru, a dotacije za gorivo su potpuno ukinute.

Umesto para, država se dosetila da seljacima nasnimi edukativne filmove o tome kako da „žickanjem“ dobiju pomoć od EU, jer od sopstvene države to svakako neće.

Dakle, ništa novo u zemlji Srbiji, ponovo radi bioskop!

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top