Home » OBAVEŠTENJA » Propali pregovori sa Esmarkom

Propali pregovori sa Esmarkom

Beograd, 18. fenruar 2015. (Danas) — Vlada Srbije je donela odluku da ne potpiše ugovor sa Esmarkom o prodaji Železare Smederevo toj američkoj kompaniji.

zelezara

Odluka je doneta na predlog privatizacionog savetnika KPMG i Komisije za model ostvarenja strateškog partnerstva a osnovni razlog za njeno donošenje je što nisu dobijene garancije da će Esmark sačuvati obrtni kapital, odnosno da neće biti potrošene sve sirovine i fabrika napuštena nakon toga.

Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, za Danas takođe ističe da je ovakav ishod pregovora očekivan.

– Esmark je sumnjiva kompanija, osnovana u u Amsterdamu sa osnivačkim kapitalom od 5.000 dolara. Pretpostavljam da su pregovori zapeli jer su Amerikanci tražili nemoguće, verovatno da dobiju povlašćene cene čega god mogu u Srbiji, da država uzme kredit umesto njih i slično. Nejasno je kako smo uopšte mogli da uđemo u priču sa Esmarkom u situaciji kada se niko od ozbiljnih firmi nije zainteresovao za Železaru – naglasio je Veselinović.

Opširnije na : www.danas.rs

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content