Home » OBAVEŠTENJA » Problemi će u GSP Beograd kulminirati zbog nastavka ignorisanja problema
gsp

Problemi će u GSP Beograd kulminirati zbog nastavka ignorisanja problema

Današnji opravdani protest nezadovoljnih vozača i radnika JP GSP Beograd posledica su nebrige i javašluka u tom javnom preduzeću koje je na izdisaju, što zbog dugova, što zbog nestručnosti rukovodstva koje skupo plaćaju zaposleni niskim platama i teškim uslovima rada, a građani lošim uslugama gradskog prevoza.

O ovom problemu i Udruženi sindikati Srbije “Sloga” i njihovi poverenici godinama unazad upozoravaju, ali umesto rešavanja problema sindikalni predstavnici “Sloge” se šikaniraju, zastrašuju i premeštaju iz pogona i pogon pod uzgovorom “potrebe preduzeća”.

Zato danas na delu imamo potpuno opravdane proteste samoorganizovanih radnika čije zahteve podržavamo jer se tiču njihove životne egistencije.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” su krajem prošlog meseca uputili dopis novom gradonačelniku Beograda dr.Aleksandru Šašiću za zahtevom za sastanak, na kome bi izneli međusobne zamerke i predloge za poboljšanja, posebno nerazumevanja sindikalnih i radničkih problema i uloge sindikata u demokratskom društvu kroz politički pluralizam.

Umesto dijaloga i predodnog javnog obećanja „da će biti gradonačelnik svih Beograđana, bez obzira na političku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost “- novi gradonačelnik se pridružio “političkom autizmu svojih predhodnika i guranju problema pod tepih”, onih problema koji se tiču opšteg nezadovoljstva zaposlenih u GSP Beograd i koji će zasigurno kulminirati u narednom periodu.

U Beogradu, 14.07.2022.godine

 

Informativna sluba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content