Home » OBAVEŠTENJA » SINDIKAT SLOGA U KOMPANIJI FILIP MORIS REPREZENTATIVAN

SINDIKAT SLOGA U KOMPANIJI FILIP MORIS REPREZENTATIVAN

Sindikatu Sloga PMI u kompaniji  Filip Moris u Srbiji utvrđena je reprezentativnost čime je uz još tri sindikata ostvario pravo koje im omogućava da učestvuju u kolektivnom pregovaranju i zaključivanju kolektivnog ugovora.

Da bi se reprezentativnost kod poslodavca utvrdila, potrebno je da ovlašćeni predstavnik sindikata podnese poslodavcu zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti, uz odgovarajuće dokumentaciju i potreban broj pristupnica članova sindikata.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ čestitaju reprezentativnost rukovodstvu našeg sindikata, Saši Stankoviću i njegovim saradnicima, ali pre svega članovima koji su im ukazali poverenje i žele im svaki dalji uspeh u radu, a posebno u budućem kolektivnom pregovaranju i socijalnom dijalogu sa poslodavcem.

 

NIKADA NE ZABORAVLJAMO!

Dejan Ilić

Podsećamo da je Dejan Ilić (48), nekadašnji poverenik Udruženih sindikata Srbije Sloga za Južnu Srbiju i predsednik sindikata Sloga u kompaniji Filip Moris, 5. januara 2021. godine tragično stradao kao pešak kada je na njega i jedno dete u večernjim satima na Bulevaru Medijana u Nišu naleteo “audi” beogradskih registarskih oznaka dok su hodali trotoarom.

“Dejan je bio veliki čovek, otac troje dece, veliki borac, odličan sindikalac, dobar prijatelj i saradnik. Ova reprezentativnost je i deo njegovog rada koju nikada kao sindikat nećemo zaboraviti.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content