Home » SLOGA VESTI » Pregovori oko minimalca nisu legalni niti legitimni!

Pregovori oko minimalca nisu legalni niti legitimni!

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, vest da će minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2023. iznositi 230 dinara po satu, ili 40.020 dinara mesečno je očekivana, jer je ta cena unapred utvrđena od strane jednog čoveka, predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića koji godinama unazad sprovodi ekonomski eksperiment izdržljivosti nad svojim narodom.

Dakle, sami pregovori od starta u okviru Socijalno – ekonomskog saveta (SES) nisu legalni, niti legitimni, jer su takozvani reprezentativni sindikati pregovarali sa predstavnicima Vlade u tehničkom mandatu i Udruženjem poslodavaca koje nije pravi reprezent predstavnika poslodavaca u Srbiji.   

Odgovornost za ovo izuzetno ponižavajući iznos od 230 dinara po satu, koliko će primati većina radnika u Srbiji, posebno kod stranih poslodavaca je isključivo na predsedniku Srbije, aktuelnoj vlasti i takozvanim reprezentativnim sindikatima koji su pristali na još jedno “dobro plaćeno” statiranje u reprizi predstave socijalnog dijaloga kroz SES, instituciju čiji rad i sastančenja finansira država.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.