Home » SLOGA VESTI » Pregovori oko minimalca nisu legalni niti legitimni!
Pregovori oko minimalca nisu legalni niti legitimni!

Pregovori oko minimalca nisu legalni niti legitimni!

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga”, vest da će minimalna cena radnog sata u Srbiji od 1. januara 2023. iznositi 230 dinara po satu, ili 40.020 dinara mesečno je očekivana, jer je ta cena unapred utvrđena od strane jednog čoveka, predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića koji godinama unazad sprovodi ekonomski eksperiment izdržljivosti nad svojim narodom.

Dakle, sami pregovori od starta u okviru Socijalno – ekonomskog saveta (SES) nisu legalni, niti legitimni, jer su takozvani reprezentativni sindikati pregovarali sa predstavnicima Vlade u tehničkom mandatu i Udruženjem poslodavaca koje nije pravi reprezent predstavnika poslodavaca u Srbiji.   

Odgovornost za ovo izuzetno ponižavajući iznos od 230 dinara po satu, koliko će primati većina radnika u Srbiji, posebno kod stranih poslodavaca je isključivo na predsedniku Srbije, aktuelnoj vlasti i takozvanim reprezentativnim sindikatima koji su pristali na još jedno “dobro plaćeno” statiranje u reprizi predstave socijalnog dijaloga kroz SES, instituciju čiji rad i sastančenja finansira država.

Informativna služba

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Comments are closed.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top