Home » OBAVEŠTENJA » PREGOVORI O MINIMALCU KAO SINDIKALNI IGROKAZ ZA NAIVNE I BUDALE!

PREGOVORI O MINIMALCU KAO SINDIKALNI IGROKAZ ZA NAIVNE I BUDALE!

Beograd, 30.08.2017.-

Reprezentativni sindikati traže povećanje minimale cene rada sa 130 dinara na 154 dinara po satu a Unija poslodavaca nudi povećanje od oko osam odsto, što je oko 140 dinara, sa čim je saglasna i Vlada Srbije, izjavio je danas za Betu, generalni sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović.

Mihajlović je kazao i da je uslov poslodavaca da neoporezivi deo zarade, koji je sada 11.600 dinara, bude povećan za osam odsto, a ako Vlada na to ne pristane oni nude povećanje minimalne zarade od tri odsto.

On je istakao da dobro što su se sada sva tri socijalna partnera uslaglasila da treba podići minimalnu cenu rada dok su ranije poslodavci ukazivali da za to nema uslova.

Najavio je da će sledeće nedelje biti nastavljeni razgovori o povećanju „minimalca“ koji treba da bude usaglašen do 15. septembra.

Minimalnu zaradu od 22.880 dinara u Srbiji prima oko 350.000 radnika, a poslednjih pet godina minimalna zarada po satu je povećana 15 dinara.

Za Udružene sindikate Srbije “Sloga” su ovakvi pregovori “sindikalni igrokaz” za naivne i budale, jer su obe ponude toliko besmislene, kao i sami takozvani pregovori dugogodišnjeg oponašanja socijalnog dijaloga.

Zna se kako će biti. Odluku o visini minimalca će doneti Vlada (Vučić), poslodavci zadovoljni, sindikalni pregovarači takođe ( apanažica za rad u dijalogu), a ti radnička sirotinjo…

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content