Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik Sloge u poseti kolegama u Nišu

Predsednik Sloge u poseti kolegama u Nišu

Niš – Beograd, 29.08.2017.–

Dana, 28.o8.2017.godine, u prostorijama Gradskog odbora Sloge u Nišu održan je sastanak sa predstavnicima sindikata Sloga iz tog grada – Filip Morisa, Medijane, Gorice, Predškolske ustanove Pčelica, Žitopeka, Toplane, Puteva Srbije i drugih firmi.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović.

Poverenik “Sloge” za Niš, Bratislav Bata Ilić, informisao je predsednika i sve prisutne o trenutnim aktivnostima, od čega je posebno istakao da je Gradski odbor dobio poziv za razgovor sa gradskim čelnicima oko ulaska u Socijalno – ekonomski savet grada Niša.

Ilić je rekao da je poziv očekivan, s obzirom da sindikat Sloga u Nišu ima 27 registrovanih sindikalnih organizacija, dok su neke kao KC NIŠ, Hitna Pomoć i JKP Naisus u fazi osnivanja.

Na sastanku se razgovaralo o budućim akivnostima i nastavku širenja Sloge u Niškom regionu, problemima zaposlenih u Nišu i celokupnoj Srbiji.

Veselinović sa kolegama iz Medijane

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović je nakon sastanka sa Gradskim odborom sindikata u Nišu obišao kolege u JKP Medijana, koja je nedavno kao najmlađi sindikat odmah po formiranju dokazala reprezentativnost i trenutno broji oko 200 članova.

Veselinović je sa prisutnima razgovarao o aktuelnim problemima zaposlenih u tom preduzeću i dao neke od smernica za dalji rad.

Dogovoreno je da se u narednom periodu podnese zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata zaposlenih u Javno komunalnim preduzećima, gde bi vođenje tog resornog odbora trebalo da preuzme neko iz JKP Medijana, kao najveće firme u gradu Nišu.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content