Home » OBAVEŠTENJA » Predstavnike Sloge primio ministar Vlade u senci

Predstavnike Sloge primio ministar Vlade u senci

Beograd, 27. januar 2016. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, potpredsednik Sloge Vladimir Radosavljević i predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan razgovarali su večeras sa potpredsednikom Demokratske stranke i narodnim poslanikom Draganom Šutanovcem.

sastanak

Razgovor se vodio na temu najavljenih otpuštanja u MUP-u i potpune netransparentnosti u vezi sa rešenjima o neraspoređivanju zaposlenih koja su izazvala i nekoliko suicida kod policajaca.

Veselinović  je upoznao Šutanovca, koji je ujedno i ministar policije Vlade u senci Demokratske stranke, sa činjenicom da je Dragan Žebeljan jedini predsednik sindikata policije koji je proganjan i koji se proganja zbog sindikalnog rada, i što je kao takav predviđen za „tehnološki višak“, što je nečuveno u civilizovanom i demokratskom društvu koje baštini Evropa.

Dragan Šutanovac je izrazio iskreno žaljenje što se sve ovo događa i što Narodna skupština nije prihvatila njegov amandman na Zakon o policiji koji se odnosi na način raskidanja radnog odnosa sa zaposlenim protiv koga je pokrenuta krivična prijava i protiv koga se vrši istraga.

On je rekao da su usvojena zakonska rešenja loša jer se krši prezumpcija nevinosti.

Zbog takvog rešenja štetu će trpeti zaposleni, ali i sama država koja će se suočiti sa velikim brojem tužbi – istakao je Dragan Šutanovac.

Zauzet je zajednički stav da su ovakvi sastanci obostrano korisni, da doprinose boljoj informisanosti javnosti i narodnih poslanika,  i samim tim nameću obavezu da se u budućnosti ovakvi probemi rešavaju isključivo u skladu sa zakonskim procedurama.

Inicijativu za prijem i razgovor predstavnika sindikata Sloga inicirao je njen čelnik Željko Veselinović, nakon neuspešnog obraćanja aktuelnom ministru policije u Vladi Republike Srbije Nebojši Stefanoviću, čije odgovore na dopise nije dobijao, kao ni odgovor na zahtev za održavanjem sastanka.

Veselinović  je ipak izrazio nadu da će i aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović izraziti  spremnost za dijalog  i time pokazati da je ministar policije svih građana, a ne samo njegove stranke.

Informativna služba

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content