Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik Sloge u poseti kolegama u Kostolcu

Predsednik Sloge u poseti kolegama u Kostolcu

Kostolac – Beograd, 24.11.2017. – Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” Željko Veselinović boravio je u Kostolcu gde je obišao kolege u organizaciji ”Kostolac Usluge“ d.o.o, privrednog društva u državnoj svojini koje se bavi pružanjem usluga iz oblasti bezbednosti i zaštite.

Veselinović je nakon sastanka sa Ilijom Flirićem, predsednikom novoformiranog sindikata Sloga u Kostolac uslugama i sekretarom Igorom Slavkovićem, zajedno sa njima imao sastanak i sa direktorom usluga Dragoslavom Đokićem, na kome se razgovaralo o aktuelnoj problematici u preduzeću i o onome šta valje činiti u narednom periodu.

Prema rečima prvog čoveka Sloge, sastanak je bio veoma korektan i konstruktivan, i otvoreno se razgovaralo o svim problemima sa kojima se susreću i radnici i poslodavac.

”Kostolac Usluge“ d.o.o imaju poput mnogih društvenih firmi širom Srbije gotovo isti problem, a to je obezbeđivanje posla za zaposlene i niska cena radnog sata. Za to je, kako je kazao Veselinović “najviše odgovorno zakonski neuređeno tržišno poslovanje, sve veće angažovanje privatnih firmi za obezbeđenja i usluge, koje umesto da upošljavaju nove radnike sa tržišta nezaposlenih, sve više angažuju penzionisana lica ili one radnike koji pristaju da rade za miniimalac”.

– Takvi radnici, koji rade rade za minimalnu zaradu su bez mogućnosti da se sindikalno organizuju i njih poslodavci bukvalno gaze.

Veselinović je istakao da formiranje sindikata u privatnom sektoru pružanja usluga obezbeđenja i zaštite mora biti prioritet sindikata u narednom periodu, jer su radnici u takvim firmama i preduzećima totalno nezaštićeni i bez osnovnih radnih prava.

Inače, ”Kostolac Usluge“ d.o.o je firma u državnoj svojini osnovana 2004. godine u Kostolcu sa trenutno oko 700 zaposlenih, nastala procesom restrukturiranja i izdvajanjem iz EPS-a.

Pretežna delatnost je fizičko-tehničko obezbeđenje imovine i lica, protiv-požarno obezbeđenje, procene stanja obezbeđenja objekata i rizika njihove ugroženosti, obezbeđenje javnih skupova, održavanje higijene poslovnih prostorija i trenutno pretežno pruža svoje usluge Termoelektrani i kopovima Kostolac.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content