Home » OBAVEŠTENJA » Predsednik sindikata istrčao 1. Beogradski polumaraton

Predsednik sindikata istrčao 1. Beogradski polumaraton

Beograd, 04.12.2017. – Predsednik Sindikata policije Sloga Dragan Žebeljan, trčao je na 1. Beogradskom polumaratonu „Beogradskih 21“ među 4.000 učesnika. Trka je održana na ulicama starog i Novog Beograda 3. decembra 2017. godine.

Beogradski polumaraton sastojao se iz dve trke, polumaratonske „Beogradskih 21”, na kojoj je učestvovao i gradonačelnik Beograda, i trke na 10 km „Beogradskih 10”, na kojoj je učestvovao zamenik gradonačelnika Beograda.

„Na svakom takmičenju koje organizuje Beogradski maraton oseća se dobra atmosfera i neverovatno pozitivna energija, tako je bilo i na 1. Beogradskom maratonu. Građani i takmičari prilaze, bodre i podržavaju jedni druge. Iako vreme nije bilo lako za trčanje, posebno kada se ima u vidu da je padao sneg i da su većini takmičara stopala bila mokra i u ledenoj vodi. Naravno tako nešto se i očekivalo s obzirom na doba godine.

Učesnici su došli da bi se družili i stekli novo iskustvo, nikome nije bilo najvažnije prolazno vreme, već da budu prisutni i podrže onakvu manifestaciju. Takmičari i građani su u svet poslali lepu sliku druženja, zajedništva iz grada domaćina. Tome u prilog je i veliki broj stranaca koji redovno dolaze na Beogradski maraton.

Učestvovanje gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegovog zamenika Andrije Mladenovića dalo je posebnu draž ali i zadatak nekim budućim gradonačelnicima da ličnim primerom podrže sport i zdrav način života.“ – istakao je predsednik sindikata Žebeljan.

Žebeljan kaže: „Meni je ovo 6 polumaraton na kom sam učestvovao. Trčanjem sam počeo da se bavim kasno za svoje godine. U trčanju sam se pronašao, to je bilo vreme kada sam se borio sa depresijom i raznim stresovima na poslu. Shvatio sam da sport može da mi pomogne više nego bilo koji lekovi. Trčanje je jedan od najzdravijih načina da čovek ojača svoje telo i duh. Zbog toga sam počeo da trčim i da se bavim biciklizmom i ciklom turizmom. Pre par godina, biciklom sam stigao i do Hilandara. Ove godine vozio sam bicikl po Sitoniji. Početkom godine trčao sam na 30. jubilarnom Beogradskom polumaratonu.“

 

Opširnije na: Predsednik sindikata istrčao 1. Beogradski polumaraton

 

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*