Home » OBAVEŠTENJA » Prećeno predsednici Sindikata „Sloga“ Doma Zdravlja Smederevo
Prećeno predsednici  Sindikata „Sloga“ Doma Zdravlja Smederevo

Prećeno predsednici Sindikata „Sloga“ Doma Zdravlja Smederevo

Beograd, 6. februar 2016.-  Vesna Petković, predsednica Sindikata „Sloga“ Doma Zdravlja Smederevo, juče je napadnuta u službenim prostorijama sindikata te ustanove, od strane Milana Stankovića, zamenika načelnika medicinskog transporta, koji je ujedno i predsednik  Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije u smederevskom Domu zdravlja.

Milan Stanković je ušao u kancelariju sindikata „Sloga“ i povišenim glasom joj zapretio da vodi računa šta priča o njemu i njegovoj diplomi i ozbiljno joj zapretio rečima: „Mogu sada ovde da te skršim, a mogu i na ulici bilo gde“, zbog čega se predsednica Sloge nakon incidenta uplašena i zabrinuta za svoju bezbednost  obratila i Policijskoj stanici u Smederevu koja je odmah reagovala i sačinila Službenu belešku o obaveštenju primljenom od građana.

Povod za pretnje, bilo je njeno insistiranje na sastanku Upravnog odbora Doma Zdravlja Smederevo sredinom januara ove godine da se u skladu sa dopisom sindikata „Sloga“ od 28. 12. 2015. godine dostave akta koja se odnose na sistematizaciju poslova, kao i da se u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacija od javnog značaja dostavi kopija dokumenata koja sadrže spisak svih radnika koji su u periodu od jula 2014. godine do 31. 12. 2015. godine ugovoreni sa RFZO.

Odnosno,  kojim radnicima je u tom periodu priznat ili primenjen stepen stručne spreme i to: sa kojim profesionalnim karakteristikama i koeficijentima, tačan naziv poslova koji obavljaju u Domu zdravlja, kao i koeficijente zarada za taj posao.

S obzirom da je zamenik načelnika medicinskog transporta Milan Stanković do početka prošle godine radio i primao platu za radno mesto koje predviđa šesti stepen stručne spreme, a da sada radi na radnom mestu zamenika načelnika medicinskog transporta koje predviđa srednju stručnu spremu i peti stepen (?), postavlja se logično pitanje: kako se i na koji način uređuje sistematizacija, i da li Stanković poseduje diplomu više stručne spreme na osnovu čega je primao platu u proteklih sedam godina.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“ preduzeće sve potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi zaštitili svoju predsednicu u smederevskom Domu zdravlja od bahatosti i pretnji, posebno u trenucima kada zaposleni u zdravstvu trpe napade koji se završavaju i smrću, i insistiraće da se dobiju traženi odgovori kako bi se otklonila svaka sumnja da u smederevskom Domu zdravlja ima korupcije, ili da je bilo ko u proteklom vremenu od zaposlenih nezakonito primao plate na osnovu lažnog predstavljanja školskom spremom i kvalifikacijama koje ne poseduje.

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Sloga“
predsednik, Predrag Đurić

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања: Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове Удружених синдиката Србије Слога.
Scroll To Top