Home » OBAVEŠTENJA » Zakon o platama ne žele oni koji se plaše siromaštva

Zakon o platama ne žele oni koji se plaše siromaštva

Beograd, 5. februar 2016. –  Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ današnju ocenu ministarke Kori Udovički da „Zakon o platama ne žele oni koji se plaše transparentne zarade“ smatraju politički nekorektnom, jer će on u uslovima sadašnjih ekstremno niskih zarada još više povećati neizvesnost, napraviti dublji socijalni jaz među zaposlenima i trasirati put ka većim otpuštanjima i siromaštvu.

Ovo vidimo u tome što se planira da će se tek po usvajanju zakona pristupiti izradi podzakonskih akata koji će preciznije odrediti kako će se i za koje radno mesto odrediti tačna zarada zaposlenog.

Što se tiče sutrašnjeg sastanka sindikalnih kolega iz Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ sa premijerom, on neće doneti ništa novo što dosad nismo videli, budući da premijer vrlo jasno i precizno svakodnevno šalje poruke da neće odustati od namere na sprovođenju daljih mera štednje za koje dobija pohvale od MMF-a.

Upravo zato pozivamo kolege iz ova dva, kako vole sebe da predstavljaju „reprezentativna“ sindikata da se vrate na izvorni put sindikalizma, da ne učestvuju u kozmetičkim razgovorima koji će poslužiti kao sigurnosni ventil za otpuštanje proključalog nezadovoljstva zaposlenih u javnom sektoru, kako bi se u trenutku najavljenih izbora amortizovala moguća socijalna eksplozija i sprečio izlazak na ulice.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*