Home » OBAVEŠTENJA » Poziv za učešće na velikom sindikalnom skupu u Damasku

Poziv za učešće na velikom sindikalnom skupu u Damasku

Beograd, 26.02.2019. – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” dobili su poziv od predsednika Generalne federacije sindikata (GFTU) Jamal Kadri da u septembru učestvuju na velikom svetskom sindikalnom skupu u sirijskom gradu Damasku koji će okupiti više od 100 svetskih sindikata.

Učešće je prihvaćeno sa zadovoljstvom, tako da će delegacija Udruženih sindikata Srbije “Sloga” prisustvovati tom značajnom i velikom svetskom sindikalnom skupu.

Poziv je usledio tokom vikenda i održanog sastanka u Beogradu između predsednika USS „Sloga“ Željka Veselinovića i predsednika Generalne federacije sindikata (GFTU) Jamal Kadri, koji je ujedno i poslanik u sirijskom parlamentu.

Jamal- Veselinović

Predsednik GFTU je tokom vikenda boravio u zvaničnoj državnoj i parlamentarnoj poseti Srbiji i tom prilikom je izrazio želju da se upozna sa predsednikom “Sloge” Željkom Veselinovićem.

Tokom sastanka dva čelnika sindikata, kojem je prisustvovao i član predsedništva „Sloge“, Dragan Motić, razgovaralo se sindikatima i o radničkim problemima u obe zemlje, posebno u Siriji gde je do nedavno bilo velikih ratnih dejstava.

Predsednik Jamal je upoznao Veselinovića sa trenutnom situacijom u Siriji i aktivnostima sindikata GFTU, koji je između ostalog i član Svetske federacije sindikata (WFTU) i Međunarodne konfederacije arapskih sindikata (ICATU).

Sloga sa parlamentarom delegacijom iz Sirije

Nakon sastanka gostima je od strane „Sloge“ upriličen i radni ručak kome je prisustvovala celokupna parlamentarna delegacija iz Sirije.

 

Informativna služba

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*