Home » OBAVEŠTENJA » Krivična prijava protiv direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac
Krivična prijava protiv direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac

Krivična prijava protiv direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac

Beograd, 26.02.2019. godine – Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga podneo je Osnovnom javnom tužilaštvu u Gornjem Milanovcu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Čivovića, vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Gornji Milanovac, zbog sumnje da je finansijskim zloupotrebama oštetio državu za višemilionski iznos.

U trenutku kada medicinski radnici zbog loših uslova rada, malih plata i siromaštva napuštaju Srbiju i odlaze u inostranstvo, v.d. direktora Alaksandar Čivović vrši rashode, nabavku dobara i usluga koji nisu u skladu sa važećim propisima, čime je oštetio budžet Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u iznosu većem od šest miliona dinara.

Od plata, dodataka i naknada zaposlenih koji nisu u skladu sa propisima, raznih rashoda za specijalizovane usluge, uvećanje zarada sindikalnim predstavnicima koji nisu zaposleni kod isplatioca, korišćenje fiksne i mobilne telefonije, pa sve do javnih nabavki, Čivović je grubo kršio zakon i bahato upravljao novcem koji mu je poveren.

Prijavu je podneta kako bi se zaustavilo nenamensko trošenje budžetskih sredstava, što je potvrđeno i kontrolom od strane DRI (Državne revizorske institucije) čiji smo izvod iz izveštaja priložili uz krivičnu prijavu.

 

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite Sloga

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top