Home » SINDIKAT » Još jedan veliki uspeh na pravnom polju Sindikata policije Sloga
Još jedan veliki uspeh na pravnom polju Sindikata policije Sloga

Još jedan veliki uspeh na pravnom polju Sindikata policije Sloga

Beograd, 25.02.2019. – Na zahtev Sindikata policije Sloga Viši Sud u Beogradu doneo je rešenje, kojom je zaštitio koleginicu I.V. uzbunjivača koja je premeštena na drugo nepovoljnije radno mesto gde je ostala bez statusa OSL.

Koleginica je ranije krajem 2015. godine bila premeštena na fantomsko radno mesto „analiza rizika“ s ciljem da joj je prekine radni odnos. Prilikom novog raspoređivanja krajem 2018. godine ona je premeštena na novo neodgovarajuće radno mesto, gde je ostala bez beneficija i statusa OSL te je prema njoj poslodavac preduzeo štetne radnje.

Viši Sud u Beogradu na predlog sindikata koga je tada zastupao predsednik Dragan Žebeljan, utvrdilo je da je zahtev stranke opravdan i na osnovu svih dokaza doneo privremenu meru odloženog pravnog dejstva rešenja MUP.

Nakon ovog rešenja, odgovodno i naldežno lice u Ministarstvu unutrašnjih poslova  dužno da postupi po odluici Višeg suda i koleginicu vrati na prethodno radno mesto i vrati joj oduzetu službenu legitimaciju.

Ukoliko odgovorno i nadležno lice u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne postupi po rešenju Višeg suda i koleginicu ne vrati na radno mesto čini  krivično delo Neizvršenja sudske odluke iz člana 340.stav 1. i 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije i protiv takvog lica se može podneti krivična prijava.

OPŠIRNIJE NA: Viši Sud zaštitio koleginicu uzbunjivača iz SVS

 

 

 

 

 

UKRATKO - sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

OSTAVITE KOMENTAR

Vaša e-adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *

*

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja: Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove Udruženih sindikata Srbije Sloga.
Scroll To Top