Home » OBAVEŠTENJA » Veselinović i dalje na čelu Udruženih sindikata Srbije “Sloga”

Veselinović i dalje na čelu Udruženih sindikata Srbije “Sloga”

Beograd, 02.03.2019. godine – Delegati 4. kongresa Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“izglasali su večeras da sindikatom u petogodišnjem mandatu i dalje rukovodi dosadašnji predsednik Željko Veselinović.

Veselinović se nakon javnog glasanja zahvalio delegatima na ukazanom poverenju i istakao da je za njega reizbor potvrda uspešnog rada sindikata, posebno za sve ono šta je on do sada lično radio u sindikatu i naglasio da će u narednom periodu sa svojim saradnicima dati još veći maksimum u zastupanju i odbrani prava članova.

Delegati kongresa usvojili su i Rezoluciju o budućem pravcu delovanju sindikata, sa naglaskom nastavka pune borbe i podrške za jačanje kapaciteta demokratskih institucija i utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su doveli srpsko društvo i radništvo u duboku socijalnu krizu.

Kongresu su se obratili i gosti, predstavnik Svetske federacije sindikata (WFTU) za Evropu Petros Petrou iz Kipra, predsednik sindikata turističkih radnika Grčke Nikolas Papageorgiou i predsednik Vojnog sindikata Novica Antić.

Izborni kongres sindikata “Sloga” održan je u Beogradu, u prostorijama velike svečane sale Gradske opštine Stari grad, a poseban pečat događaju na satiričan način dali su i članovi Pokreta ujedinjenih fantoma (PUF!) koji su inače i članovi Udruženih Sindikata Srbije „Sloga“.

Press služba

[ae-fb-embed url=’https://www.facebook.com/joint.unionsserbianunity/videos/980450952344077/’ width=’700′]

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*