Home » OBAVEŠTENJA » POZIV NA KONFERENCIJU ZA ŠTAMPU

POZIV NA KONFERENCIJU ZA ŠTAMPU

Beograd, 05. 12. 2016. godine – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ iz Beograda vas pozivaju na Konferenciju za štampu koja će se održati u utorak, 6. decembra 2016. godine sa početkom u 14. časova, u prostorijama Gradskog odbora Sloge u Kruševcu, Ul. Kosančićeva 40, prizemlje.

Konferencija će se održati nakon sastanka Glavnog odbora u kancelariji povereništva, jer  je Sindikatu od strane direktora Kulturnog centra Kruševac onemogućeno da koristi salu i druge usluge te ustanove, uz obrazloženje da „kao protivnik aktuelne vlasti ‘Sloga’ nije dobrodošla u Kruševac“.

TEMA: Koliko su poslodavci danas humani i osećajni prema radnicima?

U danu kada je južnokorejska kompanija „Jura“ ponudila radnici Violeti Petrović koja boluje od raka novi ugovor i izjavi ministra rada Aleksandra Vulina da je time pokazala „ljudskost“, još jednoj samohranoj majci iz Niša koja je bila na bolovanju stiglo je poštom rešenje o prestanku ugovora, a time i radnog odnosa  u Italijanskoj kompaniji „Beneton“, uz skandalozno i potpuno cinično obrazloženje.

Imaju li strane kompanije poput „Jure“, „Geoxa“, „Benetona“ i sl. ljudskosti kako tvrdi ministar Vulin, i šta sve treba da očekuje radni svet Srbije, o agencijskom zapošljavanju radnika, predstojećim predsedničkim izborima, govoriće predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović, potpredsednik i predsednik Sindikata Industrijskih radnika „Sloga“ Vladimir Radosavljević, kao i članovi Glavnog odbora.

Molimo sve medije da pošalju svoje dopisnike iz Kruševca i okoline da proprate događaj i pruže nam neophodnu podršku.

Informativna služba   

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*