Home » OBAVEŠTENJA » Podrška Sindikata Evropske levice za predsedničke izbore

Podrška Sindikata Evropske levice za predsedničke izbore

Kopenhagen, 4. 12.2016. – Predsednika Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ Željka Veselinovića koji je najavio učešće i kandidaturu na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji ispred Inicijative građana „Radnik nije rob!“ podržala Mreža sindikata pri Evropskoj levici.

Mreža sindikata pri Evropskoj levici će nakon Kongresa „Evropske levice“ u Berlinu od 16. do 18. decembra, sačekati i zvačnu potvrdu iz Brisela za direktnu podršku njemu kao kandidatu, kao i odluku da u Beogradu početkom 2017. godine budu organizatori velikog skupa u cilju jačanja međunarodne radničke solidarnosti, čiji bi domaćin bila „Sloga“ i na kojem bi se okupili levičari, predstavnici sindikata i parlamentarci Evropskog parlamenta iz više od 20 zemalja Evrope.

Ovo je potvrđeno na skupu Mreže sindikata pri Evropskoj levici u Kopenhagenu, koji se održava od 02. do 04. decembra, a čiji je domaćin Danski Sindikat studenata medicine (FADL), jedan od članova te mreže koji ima veoma jaku i važnu ulogu u zastupanju pri zapošljavanju i gde je sindikalno organizovanje studenata za razliku od Srbije tekovina sa jačanjem uticaja.

Cilj podrške Veselinoviću kao kandidatu za predsednika Srbije i skup u Beogradu treba da podignu svest o jačanju međunarodne i domaće radničke solidarnosti i okupljanja svih levih snaga u Srbiji oko stvaranja prve radničke partije koja bi postala nezaobilazan politički faktor uticaja na radno zakonodvstvo, a samim tim i na sve odluke koje se tiču sveta rada i budućeg položaja radnika.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ su od 2010. godine jedini članovi mreže Sindikata pri Evropskoj levici iz Srbije i sa ovih prostora, a na sastanku u Kopenhagenu organizaciju predstavljaju predsednik Željko Veselinović i generalni sekretar Predrag Adamov.

Informativna služba  

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Skip to content