Home » SAOPŠTENJA » Poskupljenjem struje vlast je pokrenula točak nove inflacije

Poskupljenjem struje vlast je pokrenula točak nove inflacije

Današnjim poskupljenjem struje, kako za građane tako i za privredu, aktuelna vlast je pokrenula točak nove inflacije i najavila neizvesnost u pogledu budućeg snabdevanja električnom energijom.   

Umesto odgovornosti i kažnjavanja zbog grešaka rukovodstva EPS-a, odgovornost se opet prebacuje na nedužne građane i buduća pokoljenja koja će te sve njihove greške morati da otplaćuju kroz dalje siromašenje i mentorstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje će brinuti o budućoj ceni struje za domaćinstva u Srbiji.

Uostalom, do tih podataka je došao i Demostat koji je potvrdio da je jedna od opcija Vlade Srbije da sa MMF-om napravi aranžman koji bi podrazumevao da ta finansijska organizacija dobije pravo da učestvuje u upravljanju EPS-om, što bi bila katastrofa po Srbiju i njenu energetsku (ne)zavisnost.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju što hitnije formiranje nove Vlade Srbije kako bi preuzela punu odgovornost za sve buduće poteze i kako bi odmah, bez čekanja na novembar i januar sledeće godine donela hitnu odluku o trenutnom povećanju minimalne cene rada i penzija, od 01.09.2022. godine u skladu sa dvocifrenom inflacijom.

Informativna služba

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.