Home » OBAVEŠTENJA » Popoviću, pošalji nam Petrića, odavnog ga nismo čuli ni videli, a imamo štošta da ga pitamo!

Popoviću, pošalji nam Petrića, odavnog ga nismo čuli ni videli, a imamo štošta da ga pitamo!

Beograd, 9. decembar 2015. – Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ kao suorganizatori, u četvrtak 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava u Beogradu organizuju okrugli sto na temu “ I radnička prava su ljudska prava”

Tim povodom na ovaj skup su pozvani, pored predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i resornog ministra rada Aleksandra Vulina, i drugi ministri, kao i čelnici parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka.

S obzirom na ovako značajan datum i skup koji se organizuje, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ obratili su se lideru Srpske narodne partije (SNP) Nenadu Popoviću sa molbom da na okrugli sto pošalju svog predstavnika, a sada bivšeg člana Sloge i narodnog poslanika sa otuđenim mandatom Milana Petrića, kako bi odgovorio na mnoga neodgovorena pitanja u vezi njegovog statusa.

Dopis prenosimo u celini.

Srpska narodna Partija

– dr.Nenad Popović

           Poštovani g-dine Popoviću,

obavešteni smo da ste pozvani da učestvujete na okruglom stolu sa temom „I radnička prava su ljudska prava“ koji povodom 10.decembra, međunarodnog Dana ljudskih prava, organizuje više sindikata, među kojima je i naš.

S tim u vezi obraćamo Vam se sa molbom da, kao predstavnika svoje partije na ovaj značajan skup pošaljete našeg odbeglog poslanika, Milana Petrića.

Bili bismo Vam veoma zahvalni ukoliko biste udovoljili ovoj našoj želji, kako bismo narodnom poslaniku sa kojim od njegovog izbora za predstavnika radnika u Skupštini Srbije nemamo nikakav kontakt, postavili neka pitanja na koja samo on može odgovoriti:

– gde je bio ovih dvadesetak meseci od kad je izabran u Skupštinu?

– na koji način je mandat koji je ukrao od USS Sloge iskoristio u Skupštini?

U kojim situacijama, povodom kojih tema i u okviru kojih skupštinskih diskusija se založio za prava radnika?

– da li ima nameru da nam mandat, koji pripada USS Slozi, vrati pre nego što ga na to prisilimo iznošenjem svega onoga što o njemu znamo, a što će dovesti do potpune diskreditacije njega kao čoveka i poslanika?

S poštovanjem,

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“

 

 

About sloga

Удружени синдикати Србије „СЛОГА“ су основани почетком 2008 године од групе синдикалних активиста незадовољних радом постојећих синдиката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*