Home » OBAVEŠTENJA » Policajce osumnjičene za „Potočare“ brani čak 10 advokata

Policajce osumnjičene za „Potočare“ brani čak 10 advokata

Beograd, 21.09.2017. – Pripremno ročište za suđenje policajcima i članovima Sindikata policije „Sloga“ Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću danas je odloženo za decembar, budući da u sudnici nije bilo mesta da sednu svi advokati odbrane.

Naime, policajcima koji se terete da su izvršili krivično delo odavanje službene tajne (Slučaj Potočari) su pritekli najeminentniji srpski advokati; Vladimir Todorić, Sead Spahović, Nikola Barović, Goran Pejić, Momčilo Bulatović, Vladimir Galjak, Jelena jovanović, Uroš Tešmanović, Miloš Pavlović, Zlata Jusufović.

Advokati optuženih su odbili da sede na mestima predviđenim za tužioca, pa je suđenje odloženo za decembar i biće održano u velikoj sudnici broj 13.

Ročište na kome će se optuženi izjasniti o krivici biće zatvoreno za javnost, a nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja kojem će javnost moći da prisustvuje.

Sud, međutim, može da isključi javnost ukoliko proceni da je to potrebno radi čuvanja državnih i službenih tajni.

Presuda će u svakom slučaju biti javno objavljena po okončanju suđenja.

O slučaju „Potočari“ više na sajtu „Sindikata policije Sloga“, kao i u emisiji Internet radničkoj TV Sloga emitovanoj na društvenim mrežama.

 

Informativna služba

 

 

 

 

About sloga

Udruženi sindikati Srbije „SLOGA“ su osnovani početkom 2008 godine od grupe sindikalnih aktivista nezadovoljnih radom postojećih sindikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*